Vale Nedir, Vale Ne İş yapar, Vale hizmeti güvenli midir?

Vale Nedir, Vale Ne İş yapar, Vale hizmeti güvenli midir?

Vale son zamanlarda hayatımızın içine girdi ve büyük şehirlerde mağaza otel ve restoranlarda vale hizmeti yaygınlaştı. Vale hizmeti detayları bu yazımızda

Vale Nedir?

Gittiğiniz restoran cafe, otel, hatta alışveriş merkezlerindeki otopark görevlilerinin diğer adıdır.

Büyük şehirlerde park sorununa bağlı olarak hemen hemen her mekanda uygulanan ama tüketiciler tarafından fobi haline gelen ‘Vale’ hizmeti profesyonelleşmeye başladı. Birçok Vale vakaları ile karşılaşan insanların şikayetleri sonucu büyük şehir belediyelerinin kararları gereği artık belgesiz hiçbir şekilde Vale çalışamayacaktır.

Kaza, hırsızlık gibi sorunlardan dolayı müşteriler otomobilini bilmedikleri kişiye vermeyi istemiyorlar. Müşterilerinin vale fobisi nedeniyle birçok alışveriş merkezi ve restoran bu hizmeti kurumsal şirketlere devretmeye başladı. Artık kurumsal şirketler tüm sorumluluğu üstleniyor. AVM’lerin açtığı ihalelerde şirketin sertifikaları ve referansları öne çıkıyor.

Vale Hizmetinin Amacı

Genel anlamda büyük şehirlerdeki park sorunundan yola çıkan ve büyük organizasyonlarda araçtan hemen inerek binaya ulaşmanıza yardımcı olmak için otopark hizmeti vermektir. Vale hizmetinde ki diğer bir amaç ise zaman kaybını önlemek ve organizasyona gelinen kıyafetle direkt olarak aracınızdan inip organizasyona erişimin sağlanmasıdır.

İyi Bir Vale Hizmeti Nasıl Sağlanır

1-Organizasyon alanlarında görevlilere değişik hava şartları için dış mekan kulübeleri ve tüm ekipmanlar sağlanmalıdır. (Ör yağmurlu havada ıslanmış bir vale arabanızı da ıslatacaktır)

2-Yoğunluğa göre esnek vale görevlisi ekibi hazır olmalıdır. Aracınızı zamanında teslim almalı ve zamanında teslim etmelidir. (organizasyon alanında vale beklemek çokta hoş bir durum olmasa gerek)

3-Bilgisayar yardımıyla araç plaka takibi ve veri tabanı çalışması yapabilmelidir. (sistemli şekilde araçların parkı ve yer bilgisi veri tabanına mutlaka işlenmelidir)

4-Müşteri kullanım istatistikleri ve raporları organizasyon bitiminde sunulabilmelidir.

Vale Güvenilirliği

  • Bazı kalitesiz firmalarda görevli vale çalışanları araçları özensiz kullanır.
  • Aracınızın ayarlarıyla oynar aracınızın ayarlarında değişiklikler yapar hatta aracınızı sürter veya kaza yapabilir.
  • Aracınızı teslim ettiğiniz kişinin resmi vale görevlisi olmasına dikkat edin.
  • Üniforması olmayan araç teslim fişi vermeyen valeye aracınızı kesinlikle vermeyin.

Bazı araçlarda artık Vale Modu var

"Vale Modusayesinde artık anahtarınızı bir başkasına teslim ederken endişelenmenize gerek kalmayacak. Zira siz yokken aracınızla ne kadar hız yapıldığından nereye gidildiğine kadar olup biten her şeyi kaydeden sistem valelerin de korkulu rüyası haline gelecek. Video kaydını araç içerisindeki 8 inçlik dokunmatik ekrandan izleyebilmenin yanı sıra dilerseniz bilgisayarınıza da indirebiliyorsunuz. Aslında günlük kayıtlarla kişinin sürüş kabiliyetini iyileştirmesi amacıyla geliştirilen Performans Veri Kaydı, Vale Modu’yla birlikte daha kullanışlı hale geliyor.

Yorumlar

Daha Fazlası