Aracımın Önüne Arkasına Araç Park etmiş çıkamıyorum Ne Yapabilirim?

Aracımın Önüne Arkasına Araç Park etmiş çıkamıyorum Ne Yapabilirim?

Aracınızı park ettiğiniz yere geri geldiniz ve aracınızın ön ve arkasına park edilmiş ve çıkamıyorsanız ne yapabilirsiniz. Bu yazımızda..

Aracınızı Çıkaramayacağınız şekilde Park ettiler Ne yapardınız?

Günlük hayatta bir çok otomobil kullanıcısının başına gelen durumlardan bir tanesi de aracını park ettiği yerde başka araçların gelişi güzel park etmesi ve sizin aracınızı yerinden çıkaramamak sizi çileden çıkarabilir. Öncelikle bu durumda içinizde araca zarar vermek dahi geçebilir ancak sakin olmanızı öneriyoruz.

Aracınızın Arkasına Park Edildiyse Ne yapabilirsiniz?

Araçların noter satışı esnasında araç sahiplerinin kimlik bilgileri ve telefon numaraları kayıt altına alınmaktadır. Aracın plakasını alarak trafik şubeyi ararsanız eğer bilmiyorsanız 155 i arayarak en fazla 2 dk içerisinde araç sahibine ulaşılmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede emniyet görevlileri araç sahibini arar ve aracını hemen çekmemesi durumunda cezai işlem uygulanacağını belirteceklerdir. Araç sahibi muhtemelen koşarak aracının başına gelecektir. Araç sahibi gelmemesi durumunda polis ekipleri aracı Trafik vakfından istedikleri çekici yardımıyla çektirecek ve çekilen aracın sahibi ceza ve otopark parası çekici parası ödemek durumunda kalacaktır. Bundan sonraki süreçte de sakinliğinizi korumanızı öneririz.

Aracınızı park ederken Dikkat

Değerli otomobilblog okuyucuları sizlerde araçlarınız her ne kadar acil yada 2 dk sonra gelecek bile olsanız camınızı telefon numarası olan parkmatik yada bir kağıda yazarak dahi olsa mutlaka bırakınız. Bu kültür ülkemizde ne yazıkki yavaş yaygınlaşıyor. Bu sayede aracınıza park helinde çarpan size ulaşabilir. Aracınızın park edildiği yerden itfaiye ambulans vb geçemeyecek olursa vicdanen ve kanunen sizler de sorumlu duruma düşebilirsiniz. Otomobilblog olarak okuyucularımızdan bunu her zaman akıllarında tutmalarını öneriyoruz.

Yorumlar

Daha Fazlası