Arabama Çarpıp Kaçmışlar Ne Yapabilirim? Park Halinde aracıma Vurmuşlar ne yapmalıyım?

Arabama Çarpıp Kaçmışlar Ne Yapabilirim? Park Halinde aracıma Vurmuşlar ne yapmalıyım?

Aracınızın yanına geldiğinizde baktınız ki aracınıza çarpmışlar yada zarar vermişler bu durumda ne yapmanız gerekiyor detaylar bu yazımızda.

Arabama Çarpıp Kaçmışlar Ne yapabilirim? Park Halinde aracıma Vurmuşlar ne yapmalıyım?

  • Aracınıza park halinde vurulması ve kaçılması durumunda eğer kazanın oluşuna dair herhangi bir not vb varsa aracınıza çarpan kişi ile irtibat kurup kaza ile ilgili uygun resimlerin çekilmesi ve tutanak tutulması ile Zorunlu sigorta yada kasko üzerinden araçlardaki zararlar ve değer kaybı karşılanabilir.
  • Eğer araca çarpan kişi ortalarda yoksa ve herhangi bir kamera vb görüntüsü elde edebileceksiniz öncelikle bu yolla aracın plakası renk ve modelini tespit ederek polis yada yerine göre jandarmaya Aracınıza çarpıp kaçma ile ilgili şikayetçi olabilirsiniz. İfadeniz alınır ve size çarpan kişiye ulaşılır ve muhtemelen trafik mahkemesine yönlendirilirsiniz. 5 gün içerisinde sigorta firmasına başvuru yapmalısınız. Bu sayede aracınıza park halinde çarpıp kaçılsa da kaybınız yine karşılanacaktır.

Kaskom Var aracıma Çarpıp Kaçmışlar Ne Yapmalıyım? Park Halinde aracıma Vurmuşlar ne yapmalıyım?

  • Aracınıza park halinde çarpan kişi hakkında hiç bir bilgi edinememişseniz park halinde aracınıza vurulup kaçılmışsa ve tespiti mümkün değilse ve kaskonuz varsa görgü tutanağı tutarak sorununuzu çözmeniz mümkündür. Trafik sigortaları bu tarz durumlarda devre dışı kalmaktadır. Ancak durumunuzu belirterek sigorta firmasının Güvence Hesabından aracınızın zararının karşılanması talebinde bulunabilirsiniz. Güvence hesabı yaralanma ölüm sakatlanma vb kazalarda devreye girmekte ve sigortasız kişileri de kapsadığını bilmeniz gereklidir.
  • Kaskosu bulunan araçlarda araç kesinlikle yerinden hareket ettirilmeden fotoğraflar çekilmeli emniyet birimlerine tutanak tutturulmalıdır. Emniyet tarafından tutanak tutulmaması halinde durum kesinlikle sigorta firmasına bildirilmeli ve tutanak tarafınızca hazırlanmalıdır.

Yorumlar

Otomobilblog
Ülkemizde çoğu suçta aynı durum geçerlidir. Ancak bu yolun yanlış olduğu anlamına gelmez. Hukuk ve hak arama yolu yukarıdaki yazılan gibidir. Hakkını alamamak farklı birşeydir.
ÖNDER
VERDİĞİNİZ BİLGİLERİN ÇOĞU ASILSIZ VE MAALESEF ÜLKEMİZDE BÖYLE OLAYLARDA TRAFİK SİGORTALI İSENİZ ÇARPILAN HEP MAĞDUR OLUYOR. MAHKEME BİLE TAKİPSİZLİK KARARI VERİYOR. ZATEN GÜVENCE HESABI DA MADDİ ZARARI KARŞILAMIYOR.

Daha Fazlası