Aracımda HGS Etiketi Var geçerli mi? Aracımı sattım HGS İptal olur mu?

Aracımda HGS Etiketi Var geçerli mi? Aracımı sattım HGS İptal olur mu?

Aracımda HGS etiketi var geçerli midir? Aracımı satınca HGS iptal olur mu? Araçtan araca HGS aktarımı mümkün mü?

Araç satışı Durumunda HGS Ne Olur?

HGS etiketi araç satışlarında otomatik olarak iptal olmaz. Araç sahibi PTT şubesine giderek ilgili işlemleri şahsen yapmak durumundadır.Yapılan işlemler sonuncunda bakiyeniz 1 ay içerisinde alabilirsiniz.Aşağıdaki linkten detaylarına ulaşabilirsiniz.

Aracımı sattım HGS Nasıl İptal Ettiririm? İçindeki Bakiye ne zaman alabilirim?

HGS almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

HGS Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?

Neden Kalan Bakiyeyi 1 Ay sonra almak zorundayım?

HGS bulunan köprü ve otoyollardan geçiş işlemlerinden 7 gün içerisinde bakiye yüklemeniz halinde aracınıza cezai işlem uygulanmaz. Cezai işlem safhası bundan sonraki süreçte başlatılır. İptal ettiğiniz HGS etiketinin içinde kalan bakiyeyide 1 ay sonra almak zorunda olmanızın sebebi geçişlerin sisteme hemen yansımayacak olmasından dolayıdır.

Kaçak geçiş Yaparsam Ne olur ? Kaça geçtiyseniz bunu okumalısınız..

Aracın Önceki Sahibinden HGS Varsa Kullanabilir miyim?

Aracınızda önceki sahibinden HGS etiketi varsa bu etiketin içinde bakiye varsa bunu kullanmanız mümkündür ancak satışı yapan kişi belli süre içerisinde bu etiketi iptal ettirecektir ve siz kaçak geçiş yapmış olacaksınız. Çünkü HGS etiketleri kişi ve araç plakasına özel tanımlanır ve bakiye azaldığı zaman kişinin cep telefonuna otomatik olarak mesaj gelmektedir.

HGS bulunan köprü ve otoyollarda HGS'niz var ise girişte yeşil ışık yanacak bakiyeniz yetersiz ise çıkışta ödenecek cezalı miktar görünecek ve kırmızı ışıkla ve sesli uyarı gelecektir.

Banka Tipi HGS Kullananlar Dikkat

Eğer kart tipi bir HGS kullanıyorsanız kartınız üzerinde plaka güncellemesi yaptırabilirsiniz. Her alım satımda yeni kart almanıza gerek yoktur. Verdiğimiz bilgiler PTT için geçerlidir. Bankadan alınan ürünlerde ilgili banka ile görüşülmesi gereklidir.

HGS Otomatik Ödeme Talimatı Hakkında Detaylı bilgiler

Yorumlar

Daha Fazlası