Tiptronic Nedir?

Tiptronic Nedir?

Tiptronic tam ve yarı otomatik vitesli araçlarda aracı hem manuel hem de otomatik olarak kullnmanızı sağlayan özelliktir.

Tiptronik Şanzıman Nedir?

Aracınızı hem otomatik olarak hem de manüel olarak kullanmanıza imkan sağlayan sistemdir. Tam otomatik ve ya yarı otomatik şanzımanlarda bulunabilir. Vites değiştirmek için bazı modellerde vites kolu kullanılırken bazı araçlarda direksiyonda bulunan kulakçıklar kullanılır. Vites kolu bulunduğu pozisyonda sağa yada sola itilerek manüel kullanıma alınır. Vites kolu ileri ve geri (+ ve - ) itilerek vites büyütülür ve küçültülür. Bu özellik sayesinde aracınızı ister otomatik ister manüel olarak kullanabilirsiniz.

Şehir içi dur kalk trafiğinde otomatik kullanım kolaylığı sunar. Şehirler arası yollarda performans istediğiniz sollamalarda ve yokuş çıkışlarında aracı istediğiniz viteste kullanmanıza olanak sağlar. Yine dik inişlerde vitesinizi sabitleyerek aracınızın yokuşta kendiliğinden hızlanmasının önüne geçebilirsiniz.

Özellikle performans hissi vermeyen CVT şanzımana (Toyota- Multidrive s, Honda-CVT) sahip araçlarda performans istediğiniz anda manüel olarak vitesinizi küçültme imkanı sunar.

Kısaca aracı otomatik kullanmanın rahatlığını ve manüel kullanımın zevkini aynı anda sunar.

Yorumlar

Emre Atay
hep karıştırdığım bir kavramdı ama sayenizde bu ayrı yapabiliyorum teşekkürler
Gürkan Sancaktar
Bilgi için çok teşekkür ederiz güzel bir içerikti
Suat Çınar
Hep karıştıyordum bu kavramı. Öğrendiğim iyi oldu
Çağrı Geygel
Tiptronic vites çok rahat ve güzel bir teknoloji
Özkan Kamber
Hep karıştırıyordum. Öğrendiğim iyi oldu.
Furkan Belevi
Güzel ve faydalı bir içerik olmuş
Fuat Albayrak
Triptonik şanzıman bir lükslüktür. Her arabada olması gerekir :D
Ahmet güneri
Tiptronik Şanzıman ı otomatik kullanmanın rahatlığını ve manüel kullanabileceğimiz için her arabada olması gereken bir şey bence
slhergn01
Bu tür içeriklerin devamı gelsin lütfen, hem eğlenceli oluyor hem de bilgilendirici :D
krmgvn22
tiptronic nedir öğrenmiş olduk teşekkürler

Daha Fazlası