Tuning Nedir, Modifiye Nasıl yapılır

Tuning Nedir, Modifiye Nasıl yapılır

Otomobil dünyasında farklı olmak demek modifiye ve tuning demek.Tüm detaylar bu yazımızda.

Tunning Nedir?

Tuning (Modifiye) asıl olarak aracınızı diğer benzerlerinden ayrıcalıklı kılmak için kabin ve karoserinde değişiklik yapmak, motor gücünü arttırmak, fren sistemlerini güçlendirmektir. diğer adıda tunning diye bilinir ancak tuning asıl amaç aracın motorunu güçlendirmek için çip vb ekipman kullanılır.

Otomobil üretiminin fabrikasyona geçişiyle farklı olmak isteyen insanlar da modifiye yapmaya başladı ve sektör hızla gelişim gösterdi. Modifiyeli araçları görmek içi tıklayınız.

Modifiye Çeşitleri

Soft ModifiyeHava filtresi chip atma Egzost egzantrik, Nitro vb

Hard Modifiye soft modifiyenin üzerine Thottle Bodyler, süper charger, Turbo Charger

Modifiyede Belli Başlı Firmalar

Honda için MUGEN

Toyota için TRD

FiatiçinABARTH

Mercedes için AMG (AMG Nedir Tıkla ÖĞREN)

Otomobil sporları ve Modifiye

Otomobil sporları ilgisi ve sevgisi modifiye ve tuningi ateşleyen unsurlar. Çünkü otomobil sporlarındaki modifiyeli ve tuningli araçların performansı, sesi ve güzelliği insanları cezbeder. Araçların iç karoser süslemesinde dış rüzgarlık, jant lastiklerine kadar her alana etki etmiş durumda. Çok ilginç modifiye araçlar için TIKLAYINIZ

Modifiyede Tercih Edilen Markalar

hava filtresi :ram air,king dragon,k and n turbo :garrett egzoz :remus,supersprint,devil,king dragon yay, kule gergisi :eibach,apex jant :momo,stilauto,antera,dj wheels,league,oz racing,cms fren :brembo far, stop lambası :altezza,in pro iç mekan :momo,in pro,kamei,omp,king dragon koltuk :recaro,momo audio/video :rockford fosgate,audiobahn,clarion

Motor İçin Modifiye

Piston genişliği arttırılarak ve egzantrik milinin açısı ile oynayarak motora güç kazandırmak için en tercih edilen yöntemler. Turbo motorlarda valf basınıcının arttırılması intercool'ü büyütmek güç arttırılabilir. Tabiki gücü arttırmak beraberinde tutunmayı da arttırmayı gerektirir tek taraflı yapılan modifiyeler kötü sonuçlar doğurabilir. Tuninge merakınız varsa bu konuda mutlaka profesyonel kişilerden destek almalısınız. Aracınıza yaptığınız tüm eklemelerin kanunlara uygun olması ve belgeli olması. Gerekenlerin tadilat projesiyle aracın ruhsatına işletilmesi gereklidir. Tadilat Projesi Nedir(TIKLA ÖĞREN)

Modifiyeli Gençler

Performans tutkunu gençler arasında caddeler de trafiğe açık alanlarda modifiyeli araçlarla yapılan yarışlar driftler genelde kötü süprizlerle sonlanmaktadır. Bunun bir hobi olduğu bilincinde olmak diğer insanlarave kurallara saygılı olmak esastır. Eğer daha ileri seviyede düşünceniz varsa mutlaka pistleri tercih etmelisiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası