SUV Ne demek, SUV İle Crossover Farklı mı? SUV Çeşitleri Nelerdir

SUV Ne demek, SUV İle Crossover Farklı mı? SUV Çeşitleri Nelerdir

SUV Ne demek? SUV alırken nelere dikkat etmeli, Hangi SUV daha ucuz daha İyi ve daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda..

SUV Nedir ?

SPORT UTİLİTY VEHİCLE kelimelerinin baş harflerinden oluşan SUV kelimesi aslında spor amaçlı arazi taşıtı anlamına gelir. Hem van hemde station vagonun özelliklerini beraber sağlayan ve büyük çoğunluğu 4 çekere sahip araçlardır. 4WD Ne demek ? AWD Ne demek ? Hangisi Daha İyi Öğrenmek istersen ilgili makaleyi oku.

SUV'lar asıl olarak spor ve arazi taşıtı olsa da verdiği hava güven ve yüksek araçlara ilgi sebeiyle artık asfaltlarda tercih yüzdesi en çok artan araçlardan.

SUV'dan Croosover'a Geçiş.

SUV araçlar normalde kamyonet şasileri üzerine bina ediliyordu. Ancak sonraları asfalt kullanımı amaçlı otomobil şasileri daha çok kullanılmaya başlandı ve SUV araçlar Croossover araçlara dönüşmeye başladı. Buda tamamen bir pazarlama stratejisi olarak farklı isimlerle pazara sunuldu.Croosver Ne Demek öğrenmek için tıkla.

SUV Çeşitleri

SUV kullanmak ülkemizde prestij göstergesi olarak görülmektedir. SUV satışları şu anda büyük patlamalar yaşıyor ve ortalama 5 Yılda 20 Milyona yakın SUV satıldı. Türkiye SUV satışlarında dünyada ilk sıralarda yer alıyor. SUV Modelleri boyut ve Özelliklerine Göre İsimlendiriliyor.

  • Mini SUV

C4 Cactus Dacia Duster Fiat 500 Honda HRV Mazda CX-3 Opel Mokka VeRenault Capture

  • Compact SUV

Audi Q3, BMW X1, Hyundai İX35, Honda CRV Sportage, Qasqai Kadjar Tiguan

  • Mid-Size SUV

Q5, Touareg, Santa-fe Grand Cherokee, Sorento, Nissan X-Trail

  • Full Size SUV

Cadillac Escalade, Land Rover, Range Rover, Mercedes GL, Land Cruiser , Volvo XC90

Yorumlar

Daha Fazlası