Regülatör arızası nedir, kaç liraya değişir?

Regülatör arızası nedir, kaç liraya değişir?

Regülatör arızası ile ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar Bu yazımızda.

LPG regülatör Arızası Nedir?LPG regülatöründe arıza olduğunu Nasıl Anlarım?

LPG'li araçlarda kendini genelde soğuk çalışmalarda belli eder. sabahları uzun süre çalışmamış motor geç çalışıyorsa, Yedek su deposuna gaz karıştırması varsa, araç kendiliğinden benzine geçiyorsa muhtemelen regülatörünüzde arıza var demektir. Aracın Kendiliğinden Benzine Geçme sorunu İçin Tıklayınız.

LPG Beyninden Kaynaklı Geç Çalışma ve Tespiti

Yerli yabancı tüm sıralı sistemlerde sıklıkla yaşanan bu sorun ilk olarak akla regülatör yani LPG beyin arızasını getirmektedir. Bu arızanın tespiti oldukça kolay olup her araç sahibinin kolayca yapacağı işlemdir. Peki regülatör arızasının tespitini nasıl yapacağız? Cevap her marka regülatör üzerinde vakum diğer bir adıyla map hortumunun bağlandığı ince bir hortum girişi bulunur.Bu girişten hortumu normal günümüzdeki gibi stop ettikten sonra çıkarıp aracı çalıştıralım araç tek marşta kolayca çalışıyor ise LPG regülatör diyaframı yırtılmış demektir.

LPG beyni arızası Nasıl Tespit edebilirm.

ÇÖZÜM: Regülatör diyaframı veya Regülatörün Komple değişimi gereklidir.

LPG Diyafram arızası sebebiyle Motor suyuna Gaz Karışması

LPG'li araçlarda radyatör ve yedek su deposuna gaz karışması sıkça yaşanan sorunlardan biridir. Aracın yedek su deposuna gaz karışıyor ise regülatör regülatör içerisindeki su hazne bölümünün diyaframı arızalı demektir. Tespiti oldukça kolay olup en büyük belirtisi yedek su deposunun kapağını açtığınızda içerisinden gaz kokusu gelmesidir.

Hararet yükselmesi ve performans kaybı yapmasıyla belirti gösterir. zaman içinde silindir kapak contası yanabilir.Her bakımda yedek depoda koku var mı kontrol edilmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası