Sızdırmazlık Raporu Kalktı mı, LPG taktırdıktan sonra Makina mühendisleri Odasına gitmeye gerek var mı?

Sızdırmazlık Raporu Kalktı mı, LPG taktırdıktan sonra Makina mühendisleri Odasına gitmeye gerek var mı?

LPG taktıranlar şimdiye kadar LPG işletmek için makina mühendisleri odasından sızdırmazlık raporu alması gerekiyordu yapılan değişiklikler bu yazımızda..

LPG Montajı Sonrası Yapılması Gereken İşlemler

LPG sistemi takılması aracınızda bir tadilat yapıldığı anlamına gelir ve bu durumun aracın ruhsatına işlenmesi gerekir. Aksi takdirde kasko sigorta ile ilgili kaza işlemlerinde ve trafik kontrollerinde sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Araç imal, Tadil ve montajı ile ilgili yönetmeliğe göre LPG taktırmak tadilat kapsamına girer ve sonrasında aracınızın muayenesi yeni bile olsa tekrar muayene edilmesi gerekmektedir.TUV araç muayene bilgileri

Muayene ücreti normal rutin muayene ile aynıdır. Herhangi bir ek ücret ödenmez.LPG Ruhsata Nasıl İşlenir

Makina Mühendisleri Odasından Sızdırmazlık alamaya Gerek var mı?

Önceki dönemlerde LPG taktırdıktan sonra projeniz alıp Makina mühendisleri Odasına giderek gerekli kontrolleri yaptırıp sonrasında ise Sızdırmazlık Raporu almanız gerekiyordu. Ancak yeni genelge ile bu işlerin tamamı aracın montajını yapan kişilere devredildi ve LPG taktırdıktan sonra sızdırmazlık Raporu prosedürü de ortadan kalkmış oldu.

Makina mühendisleri Odası bu genelgeye itiraz davası aötı ancak bu Danıştay tarafından reddedildi ve artık kesinleşti.

Sızdırmazlık Kontrolü Yapılmayacak mı?

Sızdırmazlık kontrolü yapılacak ancak LPG takan firma gerekli kontrolü yaptıktan sonra aynen egzoz muayenesinde olduğu gibi yetkilendirilmiş firmalar sızdırmazlık raporu verecek ve buda Makina Mühendisleri Odasının yaptığı ile eşdeğer sayılacak.

Tank Üzerindeki Bilgiler

Eğer LPG tankınızın üzerindeki bilgiler 4 haneli ise (tarih - 03/07) aracınızın yine sızdırmazlık alamaya ihtiyacı var . Ancak almamanız durumunda yine muayeneden hafif kusur olarak geçmektedir.TÜV muayene Hafif ve Ağır kusurlar Neler

TUV muayene hakkında bilinmesi gerekenler neler

Yorumlar

Mircea Lucescu
Vallaha çok iyi olmuş. Sen çok yaşa Reis
bekir elgin
Saçma bir uygulamaydı zaten. Devletimizden Allah razı olsun. gerekeni yapmışlar.. tüp taktırırken heryere para vermekten canımız yanıyordu.

Daha Fazlası