Dizel Motorun Havası Nasıl Alınır, Dizel Motor Hava yapma Sebebi nedir?

Dizel Motorun Havası Nasıl Alınır, Dizel Motor Hava yapma Sebebi nedir?

Dizel motorlardaki en önemli sorunlardan bir tanesi hava yapma durumudur. Sorunun sebepleri ve sonuçları bu yazımızda..

Dizel Araç Hava Yaparsa Ne olur?

Dizel araçlar hava yaptıklarında çalışmazlar.Motorun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için havanın tahliye edilmesi gereklidir.

Dizel Motor Hangi Durumlarda Hava Yapar?

  • Dizel aracın en önemli hava yapma sebebi yakıtın bittiğinin fark edilmemesidir. Yakıtı biten araç hava yapar. daha sonra mazot eklense dahi hava yaptığı için motor çalışmaz. Çok defa çalıştırma denemeleri sonucu akü de bitebilir.
  • Motorun yakıt sistemindeki herhangi bir parçanın sökülmesi,gevşemesi yada çatlaması durumunda da motor hava yapabilir.(mazot filtresi yada hava alma boruları gibi - Enjektör bağlantılarının gevşemesi)

Aracım Hava yaptı Yolda Kaldım Ne yapmalıyım?

Araçta oluşan hava yukarıda da bahsettiğimiz gibi sonradan yakıt eklense dahi tahliye edilmediği sürece aracı çalıştıramazsınız. Bunun için iki farklı yol vardır. Yeni tip araçların birçoğunda manuel olarak elle havayı alabilmeniz için pompa vardır.El pompası sıkıp bırakılarak şişirilir ve daha sonra marşa basılarak araç çalıştırılır.(Ford Grubu)

2. durum ise Wolkswagen, Seat Skoda vb araçlarda ise elle vakum yapmak yerine aracın kontak anahtarını çevirip çalıştırmadan ışıklar sönene kadar bekleyip kapatarak (aynı işlem 4 - 5 defa tekrar edilir araç çalıştırılmaz) yakıtı manuel olarak pompalamış ve havanın yerini yakıtın alması sağlanmış olur. ve daha sonra araç normal çalıştırılabilir.

Yorumlar

Daha Fazlası