LPG'de Beyin arızası Nasıl Anlaşılır

LPG'de Beyin arızası Nasıl Anlaşılır

LPG sisteminde beyin arızasını kendi kendinize anlamanız mümkün. İşte tüm detaylar.

Beyin Arızasını Kendi Kendime Anlama Yolu Var mı?

Sıralı sistem beyin arızası konusuna açıklık getirelim. Daha öncede belirttiğimiz gibi beyin arızasının bir kaç çeşidi vardır. En sık rastlanılan arızadan örnek vererek başlayalım. Aracı belirli bir süre park ettikten sonra veya sabah işe gitmek için aracı çalıştırmaya gittiğinizde marşa basıldığında geç çalışıyor ise ilk yapılması gereken beyin arızası olup olmadığını tespit etmekdir.

Aracın Kendiliğinden Benzine Geçme sorunu İçin Tıklayınız

Maalesef bu gibi durumlarda bilinçsiz LPG servislerinin yönlendirilmesiyle araç sahibi ateşleme sistemi veya benzin pompası değişimi yaparak durduk yere pahalı masraf etmektedir. Oysaki sıralı sistem LPG beyin arızası çok basit bir işlemle tespit edilmektedir.

Regülatör arızası ve sebepleri Nelerdir.

Sıralı Sistem LPG Regülatör Tespit Yöntemi

LPG regülatör markası ne olursa olsun aracı her zamanki gibi park edin ve regülatör üzerindeki manifolda bağlı vakum hortumunu yerinden sökülerek belli bir süre bekleyin hortum sökükken tekrar marşa bastığınızda tık diye çalışıyor ise regülatörünüz arızalı demektir.

Vakum hortumu girişi aşağıda resimde gösterilmiştir. Regülatördeki bu arızanın sebebi ise içerisinde bulunan gaz odası diyaframı yırtıldığı için siz aracı park ettiğinizde emme manifolduna yavaş yavaş gaz sızmasına neden olur.

Bu nedenle sıralı sistem araç ilk benzinde çalışmaya programlandığı için iki yakıtın karışmasından dolayı boğulduğu için geç çalışmaktadır. Bu gibi durumda diyafram veya regülatör değişmek gerekir. Eğer ithal marka regülatör ise diyafram değişimi daha az masraf etmenizi sağlayacaktır.

Aşağıda belirtilen araçlarda sıralı sistem regülatör arızasını bu yöntemle kolayca tespit edebilirsiniz. Atiker, AKL, Aldesa, Brc, Cangas, Destro, Lovato, Mimgas, Landirenzo, Tartarini, Zavoli gibi birçok markada aracı park ettikten belli bir süre sonra geç çalışma varsa aracı park edin ve belli bir süre sonra resimde belirtilen vakum hortumunu çıkarıp marşa basın eğer araç rahat çalışır ise regülatör arızalı demektir. Bu durumda ya regülatörü yada regülatör diyaframını değişmelisiniz.

Kaynak: www.lpgyedekparca.com

Yorumlar

Daha Fazlası