LPG araca ve motora zarar verir mi?

LPG araca ve motora zarar verir mi?

Benzin fiyatlarındaki artış artık LPG'yi olmazsa olmaz kılıyor. LPG'nin fayda ve zararlarını incelediğimiz bu yazıyı mutlaka okuyun

LPG araçta Nasıl Daha Verimlidir? Neden LPG Tercih Ediliyor?

LPG gaz bir yakıt olduğu için diğer benzin mazot gibi yakıtlarda bulunan ağır yapılar gazın içerisinde bulunmaz.Dolayısıyla LPG diğer yakıtlara göre daha temiz bir yakıttır. Çevreye de çok daha az zarar verir.Yanma odasına alınan LPG homojen olarak dağıldığından verimli bir şekilde yanma gerçekleşir. Yanma sonrasında ağır bir emisyon ve kurum bırakmaz.

LPG Motora Zarar Verir mi?

  • Birçok kişi ekonomik olması yönüyle LPG taktırır. Ancak LPG kuru tip bir yakıt olduğundan asıl sorun motorun parçalarının yeterince yağlama yapamamasıdır. Dolayısıyla ekstra yağlama sistemi olmayan LPG kitleri sürekli LPG ile kullanıldığından aşınma artar ve sorun çıkarmaya başlarlar. Hangi araçlara LPG uygundur. Hangi Motor tiplerine LPG uygulanmamalıdır.
  • Manifold delinerek yapılan montajlar esnasında çapak kaçması vb durumunda yaşayabileceğiniz problemlerin ardı arkası kesilmeyecek motorunuz ağır hasar alacaktır.
  • Siz siz olun işinin ehli olan ve aracınıza uygun olan LPG kitini aracınıza montajını yaptırın.
  • Yoksa ekonomi yapmak isterken hem aracınızın motor ömrü kısalır hem yağlama yapmama, sübap erimesi gibi sıkıntılarla uğraşırsınız.
  • LPG li otomobillerin çekişten %5 civarı düşmesi gayet normaldir. Ancak bunu günlük hayatta kullanırken hissetmeniz imkansıza yakındır.

Sonuç olarak LPG motora zarar verir. Ancak aracınıza uygun olan yağlamalı sistemi tercih ederseniz,LPG bakımlarını düzenli yaptırırsanız. Belli aralıklarla arcınızı benzinli kullanırsanız. Sağladığı faydalar zararlarından çok daha fazla olacaktır.

LPG'li araç güvenli mi, Patlama ihtimali var mı?

Sıvı LPG sistemi ile sıralı sistem farkı Nedir?

LPG Taktırırken Marka MıYoksa Usta Mı Daha Önemli?

Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır?(İlginç Öneriler İçin Tıkla)

Yorumlar

Daha Fazlası