Hangi sıfır araçlar zarar ettirmez. Sıfır Otomobil Almak Mantıklı mı?

Hangi sıfır araçlar zarar ettirmez. Sıfır Otomobil Almak Mantıklı mı?

Hangi sıfır araçlar zarar ettirmez. Sıfır Otomobil Alanlar karda mı? Ertesi yıllarda aldığı rakamdan yüksek fiyata satması normal mi?.

Sıfır Araç Almak Mantıklı mı?

Otomobil alırken artık 3, 5 yıl sonra nasıl ve ne kadara satacağınızı hesap etmek durumundasınız. Çok hızlı ilerleyen otomobil teknolojisi dizel benzin LPG'nin yanına artık hybrit ve %100 Elektrikli otomobiller de girdi ancak şimdilik çok fazla alınabilir rakamlarda elektrikli araç mevcut değil.

Eğer elektrikli araç almayı düşünürseniz Türkiyede hangi hybrit otomobiller alınabilir yazımıza göz atabilirsiniz.

Son yıllarda sıfır otomobil alanlar 1,2 yıl sonra sattıklarında neredeyse karlı olarak araçlarına ellerinden çıkarabiliyorlar. Bunun temel sebebi araçların ÖTV oranlarındaki artış, kur farkları vb olarak sıralanabilir. Aslına baktığımızda çokta karlı sattıklarını düşünemeyiz. Örneğin 70 Bin TL ye alınan bir araç 1 sene sonra sıfırı 85 Bin tl olduğundan elimizdeki araç 2.el olarak 70, 75 bin bile etse sıırına göre yine 10 bin TL zararda oluyoruz. Önemli olan geçen 1 yıllık süreçte araçtan 10 bin TL'lik verim almış yada ihtiyacımızın karşılanmış olmasıdır. Toyota Honda Ford vb gibi ülkemiz kullanıcılarının sevdiği markalarda bu durum söz konusu iken diğer çoğu modelde araçların ikinci el fiyatları bir önceki yıla göre düşmekte ve sıfırıda zamlandığı için aradaki makas daha da açılmaktadır. Otomobil alırken satacağınızı da düşünerek renk ve marka tercihi yapmanız faydanıza olacaktır.

Alman Otomobilleri mi Japon otomobilleri mi tercih etmeli?

Araba alırken hangi renk tercih edilmeli yazısı için tıkla.

Benzinli mi dizel mi almalıyım yazısı için tıkla.

Türkiye'de en çok tercih edilen otomobil markaları hangileri öğrenmek için.

Yorumlar

Daha Fazlası