Filodan İndirimli Araç Nasıl alınır?

Filodan İndirimli Araç Nasıl alınır?

Filo aracı ne demek? Filodan İndirimli Araç Almak Mümkün mü? Filodan % kaç indirimi alabilirim ve çok daha fazla soruya cevap bulabilirsiniz.

Filodan Araç Almak

Bazı büyük şirketler ve kiralama firmaları aynı marka model araçlarda çoklu alımlarda %3-5-15 vb iskonto oranlarında indirim alabilmektedir. Burada alınan araçlar genelde 1 yıl kullanılıp 15 20 bin Km yaptığında satılmaktadır. Bu sayede şirketler araçlarını hem sürekli yeni tutmakta ve neredeyse hiç zarar etmeden araçlarını sürekli sıfırlamaktadırlar.

Filo Araçları Neden Karlı

Örnek verecek olursak 2017 yılında bayide 85 bin TLye satılan Skoda Rapid dizel otomobil 75 Bin TL'ye filo indirimiyle alınır ve 1 yıl kullanılıp topluca yada tek tek yada ihale usulüyle sonraki sene 78-80 Bin TL'ye satılmaktadır. Sonraki yıl 2018 Model aynı araç 90-95 Bin olsa bile yine Filo indirimi Sayesinde 80 bin TL civarında alınabilmektedir. Bu sayede şirketler zarar etmeden sürekli Filo alarak araçlarını yenilerler.

Eğer bir tanıdık vasıtası ile bu filolardan indirimli araç alabilirseniz %3-15 arası indirimlerden yaralanmanız mümkündür. Bu tarz filo araçları genelde baz modeller yani en az opsiyon bulunan en boş araç modelleridir. Bahsedilen indirimler 2, 3 araç için değil 10-100-200 Gibi toplu alımların büyüklüğüne göre şekillenmektedir.

Kiralama Şirketleri

İntercity vb. büyük Kiralama şirketleri çok fazla sayıda sipariş vererek belkide çok büyük bayilerin 1 yıllık satış rakamından daha çok sayıda alım yapmaktadır. Dolayısıyla bu firmalara yapılan indirimler hatrı sayılır olmaktadır. 1 2 yıl kialanıp servis bakımları yapılan araçlar daha sonra iç piyasada vatandaşlara uygun rakamlar satılmaktadır. Bu yüzden piyasada çok fazla sayıda kiralama ve şirket aracı bulunmaktadır.

Yorumlar

Daha Fazlası