Ehliyet Alma Şartları, Ücreti, Ehliyet yaş şart ve süre sınırlamaları

Ehliyet Alma Şartları, Ücreti, Ehliyet yaş şart ve süre sınırlamaları

Ehliyet alma Süreci Nasıldır? Nereye Ne kadar Ücret Yatırılır. Toplam ne kadar malolur. Yaş ve süre sınırlamaları neler

Ehliyet masrafları nelerdir?

Ülkemizde ve dünyada motorlu taşıt kullanabilmek için bu yeterliliğe sahip olduğunuzu belgeleyebileceğiniz sertifikalara ihtiyacınız vardır. Sürücü ehliyeti olarak da tanımlanan bu belgeler, kanun nazarımda sizi araç kullanmaya yeterli birey olarak tesciller.

Ehliyetsiz Araç Kullanma ve Kullandırma Cezası Ne kadar ?

Ehliyeti elde edebilmek için bazı koşulları yerine getirmeniz ve bu yeterliliği ispat etmeniz gerekir. Sürücü belgesi alabilmek için;

  • Sürücü kurslarına gitmek,
  • Teorik ve uygulamalı sınavlarda başarı göstererek sertifikaya hak kazanmak gerekir.
  • Tabii bu sınavları geçmek sürücü ehliyet kartını alabilmeniz için yeterli olmayacaktır. Sınav sonuçlarını aldıktan sonra emniyet tarafından verilen sürücü kartı için başvuru yapmalı ve harçlarını ödeyerek belgenizi almalısınız.

Teorik sınavlar artık e sınav olarak e-sınav merkezilerinde randevulu olarak yapılmaktadır. detayları için.

Toplam maliyeti ne kadar?

Sürücü ehliyeti almak isteyenlerin öncelikle bir sürücü kursuna kayıt olmaları gerekir. 2018 yılı itibariyle sürücü kurslarının fiyatları 1000TL ile 1750TL arasında değişmektedir. Seçeceğiniz Sürücü Kursu hangisi olursa olsun sınava girmeye hak kazanabilirsiniz. Tabii her kursun farklı standartları söz konusudur ve özellikle uygulama eğitimleri noktasında doğru karar vermek gerekir. Sürücü kursuna katıldıktan sonra ikinci aşama sınav harçlarının yatırılmasıdır.

Kanunen Kimler Ehliyet Alamaz?

Hangi Hastalıklar Ehliyete engeldir?

Ehliyet Sınav Ücretleri ve Ödenecek Harçlar Ne kadar?

Teorik ve uygulamalı sınav için bu yılın tarifesine göre 175TL harç ödenir. Sınavda başarı göstermeniz halinde ise, b sınıfı için ehliyet kart ücreti 495TL, kart ücreti 135TL, polis Vakfı katkı payı ücreti 25TL olmak üzere 3 farklı fark daha ödememiz gerekir. En ucuz ehliyet kursunu seçmeniz durumunda; harçlar dahil toplam ehliyet maliyeti bu hesaba göre;1830TL olacaktır. Elbette bu rakamlar her yıl değişiklik göstermektedir.

Yorumlar

Daha Fazlası