Drift Nedir, Drift Kuralları Nelerdir?

Drift Nedir, Drift Kuralları Nelerdir?

Drift adrenalin sever sürücüler için zevkli bir spor dalı, Driftin tüm ayrıntıları bu yazımızda.

Drift Nedir?

Drift diğer adıyla yanlama japonlar tarafından geliştirilen ve dünyaya yayılan spor dalıdır. Ülkemizde de bir hayli ilgi duyulan ancak spor pistleri yerine cadde ve sokaklarda yapılan bu tehlikeli etkinlik izlemesi de zevkli bir etkinlik. Drift Temel olarak virajlı yollarda viraja sert giriş yaparak aracın ön ve arkasının bağımısz hareket etmesii sağlama yetisidir. 90larla birlikte spor olmuş ve yarışları başlamıştır.

Drift Nasıl Yapılır

Aracı hızlandırıp düşük vitese alarak, dönmek istediğin tarafa direksiyon kırılarak el freni kısa süre çek bırak yapılarak ve aşırı gazlamayla basit bir drift hareketi yapmış olursunuz. Arkadan itiş yada 4 çeker arabalarda çok farklı yanlama teknikleri mevcuttur. Ancak bunlar uygulama ile öğrenilebilecek ve uygun pistlerde yapılması tavsiye olunan davranışlardır.

Drift Kuralları

Driftte önemli olan arabayı başına buyruk seyrettirmek değil kontrolün sürekli sürücüde olduğu hareketlerdir. Boş alan yada uygun pistlerde bu tarz yetileri kazanmak bir tehlike anında size büyük tecrübe sağlayacak aracınızı kontrol edebilmenize olanak verecektir.Adrenalin seven kişilerin ilgisini çeken bu spor kendi içerisinde belli teknik ve puanlama kurallarına sahiptir.

  • Drift yapacak lan araç büyük jantlı (en az 17) ve arkadan itiş olmak zorundadır.
  • İnce yanak lastik kullanılmalı yoksa jant ve lastikler muhtemelen zarar görecektir.
  • Drift yapılacak araç kesinlikle güçlü bir motora sahip olmalıdır.
  • Drift araçlarına takılan izleme cihazları (driftbox) sayesinde drift açısına ve şekline göre puanlama yapılmaktadır.

Yorumlar

Daha Fazlası