Aracımın Paspas Altlarında Islaklık var sebebi ne olabilir?

Aracımın Paspas Altlarında Islaklık var sebebi ne olabilir?

Paspas altlarında aracın belli noktalarında sebebi belirsiz ıslaklıklar varsa buna neden olan etmenler incelenmelidir. Ayrıntılar bu yazımızda.

Paspas Altlarında Sebepsiz Islaklıklar

Araçların paspaslarının altını kaldırdığınızda ıslaklık olabilir. Bunun tek bir sebebi yoktur. Buna neden olan etmenler dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Aksi takdirde sürekli ıslak kalan zeminler koku yapar ve içinden çıkılmaz bir hal alır.Başlangıç olarak ıslaklığın etkisini anlamak için paspasların altına gazete konulur ve ıslaklık kurutulmaya çalışılır.

Islaklık sebepleri Nelerdir?

  • Aracınızda sunroof varsa bu cam kısmın su tahliye kanalları vardır ve ince bir boru yardımıyla tavandan iner ve davlumbaz yoluyla yada kapı aralıklarından tahliye edilirler. Bu tahliye kanaları tıkanırsa su kendine daha kolay gideceği bir yol arar ve bulduğu yerden araç içine girer ve bahsi geçen ıslaklığın temel sebeplerindendir. Basınçlı hava ile ve ılık su ve açıcılarla bu kanallardaki tıkanıklık giderilmelidir.
  • Kalorifer petekleri ön konsolun ortasında ve iç kısımda bulunur. Zaman içinde tıkanan petekler delinebilir.(antifriz konulması vb sebebiyle) soğutma suyu kontrol edilir herhangi bir eksilme varsa ıslaklığın sebebinin bu olduğu anlaşılır. Antifriz renkleri ve anlamları , aracıma hangi antifrizi koymalıyım?
  • Ön camdaki yağmur oluklarının tıkanması da yine aracın iç kısmına su sızmasına sebep olabilecek durumlardandır. Bu kanallar kontrol edilmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası