Arabada Hangi Renk Koltuk ve Döşeme Daha İyidir

Arabada Hangi Renk Koltuk ve Döşeme Daha İyidir

Hangi renk Koltuk Döşemeleri Daha kullanışlıdır, Hangi renk döşeme kir tutmaz, Koltuk döşemesi ve aracın rengi zıt mı olmalı?

Kaporta Rengi ve Döşeme İlişkisi

Araç koltuk Döşemeleri ve zemin kaplamaları ön torpido renklendirmesi genellikle belli bir mantıkla yapılır ve aracın dışı koyu bir renk ise genelde döşeme ve koltuk kılıfları açık renk olmakta.Araç beyaz ise koltuk döşemeleri ve torpido koyu renk olmaktadır. İçi dışı aynı renk olan özel sipariş otomobillerde mevcuttur ancak bunlar pekte hoş görünmemektedir.

Koltuk Döşemesi Deri mi olmalı yoksa Kumaş mı?

  • Açık renk döşemeler çocukları olanlar ve kalabalık aileler için pek uygun değildir. Bu tip araç kullanıcıları için gri yada koyu renk döşemeler tercih sebebidir.
  • Bazı mesleklerle uğraşanlarda yine renk olarak koyu araç kılıflarını tercih etmektedir.
  • Bayan kullanıcılara özel tasarımlı otomobiller çok canlı ve birden fazla renk barındıran döşemeler kullanmaktadır.
  • Ancak kullanıcıların önemli çoğunluğu krem döşemeyi tercih etmektedir. Bunun ana sebebi bu tip ön göğüs ve koltuk döşemeleri aracın içini daha geniş aydınlık ve ferah göstermektedir.
  • Araç kullanıcıların belli bir kısmı araç koltuklarını kılıfla kaplamaktadır. Bunun temel sebebi aracın döşemelerini korumaktır. Ancak bu tip uygulamaların birçoğu yanlıştır. Çünkü aracınızın koltuğuna uyumlu olmayan bir koltuk döşemesi özellikle yan hava yastıklarının açılmasını engellemekte ve kaza esnasında zarar görmenize sebep olmaktadır.
  • Mercedes BMW vb dünya devleri genelde araçlarında nubuk vb yarı deri tam deri değişik tasarımlar kullanmaktadır. Çoğu nano teknolojik su geçirmeyen kumaşlar kullanır. Herhangi bir sıvı dökülmesinde bu kumaşlar suyu kaydırmakta ve alt döşemeye geçmesini engellemektedir.
Arabadan Süt Lekesi ve Kokusu Nasıl Çıkarılır?

Yorumlar

Daha Fazlası