Araba alırken hangi renk tercih edilmeli

Araba alırken hangi renk tercih edilmeli

Arabada hangi renk daha güzel durur, hangi renk çizikleri belli etmez, Aracın iç döşemelerinde neden hangi rengi tercih etmeliyim ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda.

Araba Alacağım Nelere Dikkat Etmeliyim?

Araç alırken bir sürü kriter belirleriz. Kilometresi düşük olsun kazası belası olmasın, mümkünse değişeni ve boyası olmasın. Bakımları servisinde düzenli yapılmış olsun. Ancak bunların yanı sıra birde estetik özellikler de ekili olacaktır. Aracın kaporta rengi ve iç döşemelerin rengi bunların başında gelir.

İkinci El alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Model yılı mı yoksa Km mi?

ikinci el araçta hangi donanımlar olmalı?

Alacağım Araç hangi renk Olmalı

Bu durumda estetik zevk duygusu haricinde bazı teknik detaylar önemlidir. Örneğin hangi renkler daha az kirlenir hangi renkler daha az toz ve kir gösterir, hangi renklerde güneş yanığı oluşur? Hangi renkte ufak tefek kazalarda boya rengi tutması zordur gibi bir çok soru vardır.

Opak Beyaz

Çoğu araç modelinde baz modeller opak beyaz renktir ve renk için ücret ödenmez. Bu boyalarda büyük çoğunlukla güneş yanığı olmaz. Ancak çok uzun yıllar sonucunda boya tabakasında incelmeler görülür. Lokal boya yapılması en uygun ve renk tutması en kolay olandır.

Siyah (Metalik- Simli yada Karbon siyah)

Neredeyse tüm makam arabaları ve ünlülerin arabaları siyah renklerdedir. Çünkü siyah asaletin ve üstünlüğün rengidir. Tüm renkler siyahın içinden çıkmıştır denilir.Tabi aracınızı iyi kullanacak çiziklere maruz bırakmayacak ve neredeyse 2 günde bir yıkayacaksanız siyah sizin için güzel bir seçim olacaktır. Siyah sevenler için en mantıklı olanı araçlarına seramik kaplama yaptırmalarıdır.

Gri ve Diğer Metalik Renkler

Siyah Beyaz ve Gri araçlarda en çok tercih edilen üçlü renk grubudur. Metalik boyalarda bu araçlarda renk tutturulması çok zordur.Bu yüzden lokal boya yerine tam boyanma daha mantıklıdır. Güneş yanığı konusunda kırmızı lacivert ve gri en şanssız renklerdendir.Güneş yanıkları için ne yapılabilir?

Yorumlar

Daha Fazlası