Yeşil Kırmızı Antifriz renkleri ne anlama gelir, Aracıma Hangi Renk antifriz koymalıyım?

Yeşil Kırmızı Antifriz renkleri ne anlama gelir, Aracıma Hangi Renk antifriz koymalıyım?

Renklerine göre antifriz çeşitleri Nelerdir? Araca antifriz koyarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar..

Antifrizin görevi Nedir?

Antifriz otomobil kullanıcıları arasında donma karşıtı motor sıvısı olarak bilinse de bunun kadar önemli diğer bir görevi aşırı ısınmayı da önlemektedir. antifrizin görevi kaynama ve donmayı engellemektir denilebilir.

Antifriz Neden Renkli ve Bu renkler Ne anlama Gelir?

Antifriz alkol bazlı bir sıvıdır ve normal şartlarda renksizdir. bu renklendirmedeki asıl amaç antifrizlerin konulduğu kapları ve gezdiği parçalarda sızıntı ve delinmelere sebep olmasından ötürü sudan ayrılarak sızıntının kolay anlaşılmasıdır. Antifrizin renkli olmasının bir diğer sebebi de ürün tiplerinin ayırt edilmesini kolaylaştırmaktır.Ancak ülkemizde antifriz konusunda yasal bir prosedür olmadığından renklere çok güvenmek yerine özelliklerine dikkat etmek daha doğrudur.

Yeşil Renk Ne İfade Eder?

  • İnorganik, demir ve alüminyum koruyucu içermektedir.
  • Demir motor bloklu araçlarda kullanılır ve sirkülasyon pompası alüminyum olan araçları korur.
  • 2 yıl yada 50 bin Km ömrü vardır.

Kırmızı Pembe Turuncu Renk Ne İfade Eder?

  • Organiktir. Çok kuvvetli koruyucu değildir.
  • Motora geç yerleşir ancak çok daha uzun ömürlü koruma sağlar.
  • 5 yıl yada 200 bin km Ömrü vardır.

Bunların yanı sıra organik inorganik karışımı olan yada Nitritli Organik antifrizlerde piyasada bulunmaktadır.

Ancak dikkat edilmesi gereken şey renk değil özelliklerdir.(organi- inorganik -karışım -nitritli organik vb)Örneğin nitritli Organik antifriz 1 milyon KM ömrü vardır ve pahalıdır.

Aracımda Hangi antifrizi Kullanmalıyım?

Aracınızı iyi tanımanız ve motor bileşenlerini oluşturan parçaları bilmeniz bu kararda etkili olacaktır. günümüz araçlarının birçoğunun motor parçalarında alüminyum kullanılmaktadır. Bu yüzden inorganik antifriz tercih edilmelidir. Antifrize katacağınız suyun sertliği de önemlidir.çok sert sularda inorganik antifriz, aracınızı çok kullanıyorsanız ve su sert değilse yeşil renk inorganik antifriz seçebilirsiniz.

OtomobilblogNotu:Farklı renklerde antifrizler karıştırıldığında özelliklerini yitirdiğinden antifriz rengine dikkat etmeli ve farklı renkleri karıştırmamalısınız.

Yorumlar

Daha Fazlası