Yedek Su deposu Fokurduyor yada Su kaynatıyor sebebi Ne Olabilir?

Yedek Su deposu Fokurduyor yada Su kaynatıyor sebebi Ne Olabilir?

Yedek su deponuzda su seviyesi artışı fokurdama vb varsa bunun birkaç sebebi olabilir. Detaylar bu yazımızda..

Yedek Su Deposu Ne İşe Yarar?Aracınızda bulunan yedek su deposunun asli görevi basınç fazlalığı durumunda su tahliyesi yapmaktır. Bu sayede motor soğutma suyunun basıncı kontrol altında tutulur ve borular ve radyatör vb ekipmanlarda basınç etkisiyle zarar görmesi engellenir.

Yedek Su Deposu Nerdedir?

Yedek Depo Seviye Artış ve Fokurdama Neden Olur?

  • Sebep 1: Öncelikle aracın su antifriz karışım oranı kontrol edilmelidir. Antifriz özelliğini yitirdiğinde yada depoda sadece su bulunması durumunda suyun basıncı aşırı artacak ve olması gerekenden daha yüksek derecede su kaynaması var demektir. Buda yedek depoya etki edecektir. Antifriz hakkında aşağıdaki başlıklara tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Antifriz Ne işe yarar?

Antifriz Renklerinin Anlamları Nelerdir?

Su ve Antifriz hangi oranda karışmalıdır?

  • Sebep 2 :Üst kapak contasında sorun olduğunda genelde devridaim düzgün çalışmaz ve ekstra basınç oluşabilir bu durumda yedek depoda fokurdama ve seviye yükselmesi görülür. Motor suyuna yağ karışıyorsa sorunun bu olduğu anlaşılır.Motor suyuna yağ karışması hakkında detaylı yazıyı okumak için tıkla.
  • Sebep 3:Araç soğutma sisteminde sorun olduğu zamanda yine araç kendini soğutmayacağından kısa süreli hararet yükselmesi ve yedek depoda hareketlenme görülebilir.
  • Sebep 4 :Devridaim Pompası arızalı olması durumunda yine soğutma suyu sistemde yeterince etkin dolaşamayacağından basınç artışı olacak ve yedek depoda fokurdama kaynama gözlenebilecektir. Bu durum çok tehlikelidir ve aracın kullanılmaması gerekir.

Yorumlar

Ümit buyuker
Selam benim 2011 model doblo premio var yedek su deposunun fokurdadigini ve kapagin kenarindan buhar ciktigini fark ettim sorun neden dir yardimci oldugunuz icin tsk ler.

Daha Fazlası