Aracın Altını Vurdum? Arabamın altını sürttüm ne yapmam Lazım ? Aracımın altını vurdum nereleri kontrol etmeliyim?

Aracın Altını Vurdum? Arabamın altını sürttüm ne yapmam Lazım ? Aracımın altını vurdum nereleri kontrol etmeliyim?

Arabanızın altını sürttüyseniz yada sert bir şekilde vurduysanız ne yapmanız gerekir? Hangi kontroller yapılmalı?

Arabamın Altını Vurdum

Otomobil kullanıcılarının çoğunun başına gelebilecek ve bazı durumlarda tehlike oluşturabilecek aracın altının vurulması yada yada sert bir çıkıntıya sürtülmesi durumudur. Bu yazımızda başınıza bu tarz bir durum geldiğinde yapmanız gerekenleri bulacaksınız.

Aracın altı genelde sürttüğünde önde karter koruma tarafından korunur (karter koruma tüm araçlarda olmayabilir) daha geride egzoz başlangıcı ve lift takozları en yere yakın olan kısımlardır. Daha fazla baskı oluşması durumunda aracın karter vb parçaları zarar görebilir. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Aracımın Altını Sürttüm Ne Yapmalıyım?

  • Aracınızı altını sürttüğünüzde öncelikle aracınızı nasıl bir cisme sürtmüş olmanız önemlidir. Eğer sivri kesici delici bir demir taş kaya vb parçası ise motor alt karter bölümünü dikkatli bir şekilde incelemeli ve aracın altından yağ vb herhangi bir sıvının akıp akmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer karter delinmiş ve yağ akıyorsa kesinlikle araç hemen stop edilmeli ve çekici yardımıyla taşınmalıdır. Aksi takdirde motor parçaları yağsız kalacak ve motor zarar görecektir.
  • Eğer aracınızı blok halinde komple sürttüyseniz nispeten hayati parçaların zarar görme olasılığı daha az olacaktır motora yakın bölgeden değilde daha arkalarda oluşan araç oturmalarında marşipiyeller zarar görmüş olabilir. Egzoz manifold çıkışı ve daha gerilere gelindiğinde şanzıman bağlantıları da zarar görebilir. Böyle durumlarda yine aracın altından herhangi bir sıvı akışı yoksa aracınızı en kısa zamanda lifte kaldırıp genel bir kontrolden geçirmeniz faydalı olacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası