Opel Turbo Sorunu Çekişten Düşme ve Aracı En Kısa Sürede Servise Götürün Uyarısı

Opel Turbo Sorunu Çekişten Düşme ve Aracı En Kısa Sürede Servise Götürün Uyarısı

Opel Turbo Araçlarda Gaza Yüklenince Servise Götürün Uyarısı

Opel turbo araçlarında kronik sorunlardan birisi olan turbo arızası araçta gaza yüklenildiğinde aracı servise götürün uyarısı verecektir. Bu durumda aracınızın LPG'li olup olmaması önem arz edecektir. Bu arıza genelde LPG takıldıktan bir süre sonra meydana geldiği görülmektedir. Bu sorunun kesin olarak turbodan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için aracınızı en az 20 30 km benzinde kullanmalısınız. Eğer ayarlarda bir düzelme olmamışsa ve aynı sıkıntılar benzinde de devam ediyorsa muhtemel arıza manifold ve turbodadır. 1.4 T araçlarda turbo ve manifold birleşik olduğundan birlikte değişimi gerekli olacaktır.

Eğer Aracınız Aynı sorunu Benzinde Yapmıyorsa muhtemel arıza LPG'dedir. LPG ayarlarının kontrol edilmesi sonrasında zengin yada fakir yakıt karışımı olup olmadığı tespit edilmeli. Ayarlar eğer mümkünse araç hareket halinde (sürüş enasında) iken yapılmalıdır.

Turbo Bozuksa Ne kadar Masraf Çıkar

Aracınızın arızasının tespit edilmesi sonrası onarım süreci başlayacaktır. Eğer aracınızın turbosunu yeni ve orijinali ile değiştirecekseniz 4-5 bin TL kadar parça ve işçilik masrafınız olacaktır. Çıkma parça ile değişimde bu maliyet 2 bin TL ye kadar düşebilir. Diğer bir durumda ise revize edilmiş turbodur ancak bu ustalar tarafından pek tavsiye edilmemektedir. Bu tarz turbolarda 1200 TL civarında maliyeti vardır. Çünkü bu tarz turbolar daha önceden bozulmuş tamir görmüştür. Her ne kadar testleri yapılmış olsa da sorun yaşanması olasılığı daha çoktur. Çünkü onarım yapılırken piq kaynak ve boyama vb işlemler turbonun orijinalliğini bozmaktadır.

Revize Turbo Nedir ? Mantıklı mı? Turbo Revizyonu Nasıl Yapılmakta öğrenmek için.

Yorumlar

Daha Fazlası