Yazın Kış Lastiği Kullanılır mı?

Yazın Kış Lastiği Kullanılır mı?

Her lastik belli mevsim koşullarına uygun olarak üretildiğinden, koşullarına uygun olduğu mevsim de kullanılmalıdır.

Yazın Kış Lastiği Kullanılır mı?

1 Nisan itibariyle kış lastiği kullanma zorunluluğu kalkmış durumda. Fakat hava sıcaklığının 7 derecenin altında olduğu yerlerde kış lastiği kullanımına devam edilmesi tavsiye edilir. Eğer bulunduğuz yerde hava sıcaklıkları 7 derecenin üstünde seyrediyorsa hem güvenlik, hem yakıt tasarrufu, hem de konfor aşısından yaz lastiğine geçilmelidir.

Kış ve yaz lastiklerinin desenleri mevsim şartlarına göre tasarlanmıştır. Örneğin kış lastiklerinin desenleri su ve karın lastikten tahliyesini kolaylaştıracak şekildedir. Yine Kış lastiklerinin hamurları soğuk havalarda sertleşmeyecek yapıdadır fakat havalar ısındığında ısının etkisiyle fren mesafeleri artar ve yumuşak yanak nedeniyle araç virajlarda daha fazla yatar. Kış lastiklerinin diş derinlikleri daha fazla olduğundan aynı zamanda daha fazla ses yaparlar. Yazın kış lastiği kullanmaya devam ederseniz lastikleriniz hızlı bir şekilde aşınır.

Kısacası lastikler mevsim şartlarına uygun yapıda üretildiklerinden her lastik kendi mevsiminde kullanılmalıdır. Aksi takdirde lastiklerden beklenen performans alınamaz.

Yorumlar

Daha Fazlası