Yakıt Pompası Nedir ve Yakıt Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır

Yakıt Pompası Nedir ve Yakıt Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır

Yakıt pompası nedir?Yakıt pompası ne işe yarar arızası nasıl anlaşılır ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda.

Yakıt Pompası Nasıl Çalışır?

Elektronik beyinli olan yakıt pompaları kontak açıldığında 1-2 saniye çalışır ve basınç oluşturur. Marşa basıldığı anda bu basıncının etkisi ile motor yakıtı gönderir ve aracın çalışması sağlanır. Bu pompa bozulduğunda araç genel olarak çalışmaz ve sadece boş marş sesi duyulur. Renault ve Hyundai grubu araçlarda sıklıkla yakıt pompası arızaları görülebilmektedir.

Yakıt Pompasının Arızalı Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kontak ilk açılıp ışıklar yandığından sessiz bir yerdeyseniz yakıt pompasının birkaç saniye devreye girdiğini duyabilirsiniz. Eğer aracınıza bir kaç defa marş basıp çalıştıramadıysanız bunu anlamak için bir süre beklemniz gereklidir. Marş sisteminde arıza yoksa ve kontağı ilk çevirdiğinizde kısa bir ses gelecektir. Pompanın devreye girdiğini gösteren bu sesi duyabildiyseniz sorun başka bir yerdedir.

Bazen direk yakıt pompası arızalanmasada sigortasında yada rölelerinde sorun yaşanabilmektedir. Sigorta kutusunun bu durumlarda gözden geçirilmesi faydalı olacaktır.

Yakıt pompası genelde arka koltuğun altındadır ve değişimi koltuk sökülerek yapılmaktadır. Aracınızı yakıtsız kullanmamanız aracınızın yakıt pompasının zamansız bozulmasını engelleyecektir.

Yorumlar

Hüseyin baykra
toyota versiyonu önce marşa bastıktan sonra kısa sürede is top e dyp benzin popaşından olabilirmi

Daha Fazlası