VTec Ne Demek? Vtec Açmak Ne demek?

VTec Ne Demek? Vtec Açmak Ne demek?

Vtec Motor Nedir? Honda S2000 neden efsane ollmuştur , Vtec Açma ne demek ve çok daha fazla bilgi bu yazımızda..

Vtec ve Honda S2000

"Kadına etek , Erkeğe Vtec" der Honda otomobil severler.. bu sözün temeleninde Honda S2000 efsanesi yer alır. Honda S2000 4 yıl üst üste dünyada yılın motoru seçilmiş ve atmosferik bir motordan 240-250 HP güç üretmeyi başarmıştır.Bu şekilde namı yürümüş olsa da çoğu kişi Vtec hakkında çok fazla bilgi sahibi değildir?Nedir bu Vtec?

Değişken zamanlı Supap Kontrol Sistemi anlamına gelen VTEC (Variable Timing Electronic Control) hangi devirde hangi supap zamanlamasının kullanılacağını ve en verimli çalışmayı sağlar. Düşük devirlerde yakıt tüketimini düşürmeyi hedefler. Yüksek devirlerde ise daha performanslı bir kullanım sağlar.

Vtec Açmak Nedir?

Vtec motor araçlarda yağ basıncı ile çalışan bu sistem 5500 devir civarında ekstra yağ basıncı vererek çok yüksek performansa ulaşır bu otomobil severler tarafından Vtec Açmak olarak adlandırılır. Aslında Vtec Honda ile meşhur olsa da Ford Marka araçlarda kullanılan Ti-VCT motor, Nissanda bulunan VVL ile aynı özelliğe sahiptir.Düşük devirli çalışmalarda sadece ortada bulunan kam sübaplara basma işlemi yapar ve Vtec devreye girmez. Vtec devreye girmesi için motor devrinin 5500 dev/dk’yı geçmesi gerekir.

Yorumlar

Daha Fazlası