Uzun Süre LPG Kullanımı Motora Zarar Verir mi? Fabrikasyon LPG daha mı iyi?

Uzun Süre LPG Kullanımı Motora Zarar Verir mi? Fabrikasyon LPG daha mı iyi?

LPG motora zarar verir mi? Uzun süreli LPG kullanırken arada benzin kullanmak gerekir mi? LPG motorda nerelere neden zarar verir?

LPG Motora zarar Verir mi?

LPG araca zarar verir mi sorusu aslında benzine göre kıyaslanmalıdır. Evet benzine göre yanma ısısı yüksek olduğundan daha fazla zarar verir. Çünkü araç motorları orijinallerinde LPG ile çalışmak için tasarlanmamıştır. Benzine göre üretilmiş bir motorda yapılan sonradan değişikliklerle en uyumlu hale getirilerek ekonomik bir yakı tüketimi sağlanmaya çalışılmaktadır.

LPG'nin motora zararı detaylı bilgi için buraya tıkla.

  • Motor benzinlide olsa belli bir oranda yıpranma gerçekleşecektir. LPG'li araçtan aldığımız ekonomik verim ile motorda oluşan ekstra aşınmalar karşılaştırıldığında kar zarar dengesi ile buna karar v ermek daha mantıklı olacaktır. LPG montajını yapan ustadan, düzenli LPG bakımına kadar hatta taktırdığınız sistemin özellikleri motora verilen yıpranmanın boyutunu etkilemektedir.

Lpg'de marka mı Önemli Usta mı?

LPG Bakımı Nasıl Yapılır neler değişir?

LPG'li araç alacağım sübap erimesi var mı Nasıl Anlaşılır?

Fabrikasyon LPG Araçlar Motora Zarar Verir mi? Farkı Nedir?

Son dönemlerde Honda,Hyundai,Fiat vb birçok otomobil markası orijinal fabrikasyon LPG'li araçların üretimine başlamıştır. Peki bu araçların sonradan montajlanan LPG sistemlerinden bir farkı var mıdır ? Tabiki evet vardır.

  • Yağlama sistemleri
  • Kendine özel manifold subab katalizör gibi önemli değişkenlere sahip.
  • Yağlama sisteminde bilesonradan takılan sistemlere göre bir takim yenilikleri var.
  • Normal benzinli versiyonundan farkli son dişli orani olan orijinal LPG'li araçlar bile var.

LPG'li araç Patlar mı?

Fabrikasyon LPG araç DYNO Testi

Fabrikasyon üretilmiş LPG'li araç ile 70 80 bin Km yol yapıp yapılmış motor testlerinde motor gücündeki kayıp benzinli ile 1 - 2 HP kadar olmuştur. Buda normal bir kullanıcının hissedemeyeceği normal bir kayıptır. Bu testlerde DYNO makinalarında ki kalibrasyon hataları bile bu farkı ortaya çıkarabilmektedir.

LPG Taktırırken Nelere Dikkat etmeliyim?

LPG'li Aracın motoru Yıkanır mı?

Yorumlar

Daha Fazlası