Toyota Lastik Basınç Sensörü Lambası Nasıl Söndürülür? Corolla Lastik Basınç sensör Arızası

Toyota Lastik Basınç Sensörü Lambası Nasıl Söndürülür? Corolla Lastik Basınç sensör Arızası

Toyota Lastik Basınç Sensörü Lambası Nasıl ve Nereden Söndürülür? Corolla Lastik Basınç sensör Arıza Lambası Söndürme hakkında detaylar bu yazımızda.

Toyota Lastik Basınç Sensörü Lambası

Gün geçtikçe otomobil teknolojisi ilerliyor ve otomobil kullanıcılarının rahatlığı ve güvenliği için geliştirilen donanımlar otomobillerde yerini buluyor. Ancak ne kadar çok elektronik aksam varsa o kadar fazla sensör ve problem oranında artış meydana getiriyor.

Toyota'da bulunan Lastik basınç arıza lambası yandığı zaman nasıl söndürülür ?

Diğer birçok markadan farklı olarak Toyota modellerinde lastik basınç ayarını kendi kendine yapmaktadır. Bu şu demek oluyor.. Lastik basınçlarını siz eşitlediğinizde aracı tekrar stop edip çalıştırdığınızda otomatik olarak sistem denetim yapıp lambayı söndürüyor.

Toyota Corolla Lastik Basınçlarını Eşitlememe Rağmen Arıza Lambası Sönmedi

Toyota da tam boy stepnelerde de lastik basınç sensörü vardır. Araçta takılı bulunan 4 lastiğin basınçlarını eşitlemenize rağmen lastik arıza lambası sönmemişse aracınızın stepnesinin havasını kontrol ediniz ve diğer 4 lastik ile eşit olmasını sağlayınız. Tüm lastikler eşitlendiğinde arıza lambası otomatik olarak sönecektir.

Yorumlar

Daha Fazlası