Sıralı Sistem LPG' li Araçlar Benzin Bitince Çalışır mı?

Sıralı Sistem LPG' li Araçlar Benzin Bitince Çalışır mı?

Sıralı sistem LPG'li araçlar benzin bitince çalışır mı? Benzin bitince gazda çalıştırmak doğru mudur?

Sıralı Sistem LPG' li Araçlar Benzin Bitince Çalışır mı?

Sıralı sistem araçlar da benzin bittiğinde marşa basıldığında araç çalışmaz. Sıralı sistem araçların beyni (ECU) ilk çalışmada benzinle çalışmaya ayarlıdır. Elektronik Kontrol Ünitesi (ECU), aracın motor sıcaklığı belli değere ulaştığında, gazda çalışmasını sağlar.

Fakat bazı LPG sistemlerine acil durumlarda benzin bittiğinde yolda kalmamak için direk gazda çalışma özelliği eklenmiştir. (Kontak açılır, daha sonra LPG düğmesine basılı tutulur ve sesli ikaz geldiğinde marşa basılarak araç çalıştırılır.)Bu özellik olsa bile sıralı sistem LPG' li araçları motor soğukken direk gazda çalıştırmak son derece tehlikelidir. Motor soğukken regülatör eksi - 50 derecedeki gazı ısıtmadan enjektörlere gönderecektir. Enjektör hortumları ve enjektörler bu soğukluğa ve basınca karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden sık sık aracınızı böyle çalıştırırsanız enjektörleriniz zarar görür ve enjektör hortumlarının bağlantı yerlerinden gaz kaçaklarına, bu gaz kaçakları da yangına neden olabilir. Bu yüzden bu özellik sadece yaz aylarında ya da motor sıcakken acil durumlarda kullanılmalıdır.

Bu tür durumlara maruz kalmamak için çeyrek depo benzini boş depo gibi düşünerek, depodaki benzin miktarı çeyrek depo olduğunda benzin almayı alışkanlık haline getirmek gerekir. Depoda sürekli minimum çeyrek depo benzin bulundurmak benzin pompanızın sağlıklı çalışması açısından da önemlidir.

Sıralı sistem LPG'li aracım çok yakıyor sebebi nedir. Ayrıntılar için tıklayınız.

Aracınız kendiliğinden gazdan benzine atıyorsa sebebi nedir. Ayrıntılar için tıklayınız.

LPG'li aracınız zor çalışıyorsa sorunun sebebi için tıklayınız.

Yorumlar

Otomobilblog
Düşük ısıda çalışması tavsiye edilmez. Anvak lpg ye geçme süresi kısaltilabilir.
Orhan saran
Peki yaz aylarinda iptal edebilirmiyiz benzinli çalıştırmayı. Teşekür ederim

Daha Fazlası