Sarı Dişli İçinde Ünlem Arıza Lambası Ne Anlama Gelir?

Sarı Dişli İçinde Ünlem Arıza Lambası Ne Anlama Gelir?

Dişli içinde Ünlem İşareti Ne anlama gelir Bu arıza lambası yanarsa ne Yapmak Gerekir?

Sarı Dişli İçerisinde Ünlem İşareti

Günümüzde otomobil teknolojisi çok gelişmiş durumdadır. Araçlarda her bir sistemi kontrol eden onlarca sensör bulunmaktadır ve en ufak sorunda bile bize arıza lambası yakarak durumun ne kadar ciddi olduğu hakkında bilgi vermektedir. En önemli kısım lambanın rengi (sarı- kırmızı) ve yanıp sönüyor mu yoksa sürekli yanıyor mu olduğudur.

Sensörler Hakkında Daha fazla bilgi için...

Arıza Lambaları Hakkında Daha fazla bilgi İçin...

Sarı Dişli İçerisinde Ünlem Yanıp sönüyorsa Şanzıman ve aktarma organlarında aşırı ısınma var demektir. (Genelde Otomatik vites araçlarda sürekli dur kalk ve yokuş çıkarken olabilmektedir.)

Sarı Dişli İçerisinde Ünlem sürekli yanıyor şanzıman ve aktarma organlarında sorun var ve bozulmuş demektir bu durum üsttekine göre çok daha ciddi bir durumdur. Mümkünse araç hareket ettirilmeden çekici yardımıyla servise götürülmelidir.

Yorumlar

Osman Özdemir
2011 Ford. Kornet araç dişli içinde ünlem ❗ işareti ariza lambası yaktı araç kontağı kapatıp çalıştırınca arıza isigi sönüyor 100 km sonra tekrar yanıyor tekleme ve 20000 deviri geçmiyor sebebi nedir
Ahmet kucuk
Benimde gecen gunlerde direk yandi yandigi zaman stop ettigimde arac tekrar calismiyor alir gibi oluyor ama calismiyor birkac ustaya gosterdim anlamadilar sanjimana egilip baktigimda etrafinin yaglanmis oldugunu gordum acaba sorunum sanzimandanmi

Daha Fazlası