Opel Oksijen Sensörü (Lambda) Arızası, Nedenleri, Tamiri

Opel Oksijen Sensörü (Lambda) Arızası, Nedenleri, Tamiri

Oksijen sensörü ile ilgili ayrıntılı bilgiler yazımızda.

Oksijen sensörü (lambda) egzoz gazındaki oksijen miktarını yani yanma sonrası kalan miktarı ölçerek motor kontrol ünitesine (ECU) iletir ve aracın hava yakıt karışımını düzenlemesini sağlar. Temel mantık yanma sonrası ne kadar oksijenin yanmadan dışarı atıldığının ölçülmesidir. Hava yakıt karışımının zengin (yakıt çok hava az) ya da fakir (yakıt az hava çok) olmaması oksijen sensörünün doğru ölçüm yapmasına bağlıdır. Saniyede 5 kez yapılan kontrol sayesinde yakıt sarfiyatı düzenlenir, egzoz emisyon oranı korunur ve motorun performansı artar. Bu nedenle arızası ya da düzgün çalışmaması size çeşitli sonuçlar ile uyarı verecektir. Bu uyarılar:

1) Aşırı yakıt tüketimi ya da yakıt tüketiminde artış

Oksijen sensöründeki arızanın en yaygın belirtilerinden biridir. Sensör ucunda su, kir, çamur ya da egzozdan çıkan kurşun, sülfür gibi maddeler birikerek sensörün özelliğinin kaybolmasına neden olurlar. Bu durumda araca egzozdaki oksijen miktarı doğru iletilemez. Motor egzoza çok az oksijen gittiğini varsayarak yanmadaki hava miktarını arttırır ve bu nedenle aracın yakıt tüketimi artmış olur. Eğer lambda arızalanmış ise bu kez yakıt tüketimi çok çok artacak ve kullanıcıya uyarı mesajı vermiş olacaktır. Böyle bir durumda arızanın kaynağı piston, silindir ya da sübap değilse büyük ihtimalle oksijen sensörüdür.

2) Kesik kesik hızlanma ya da çekiş gücünde azalma

Oksijen sensörü arızalanmış ise aracınız hızlanırken ara ara kesiklik yaşayacaktır. Düzgün ve sürekli bir hızlanma sağlayamaz iseniz oksijen sensörünüzü kontrol etmenizde yarar var.

3) Rölantide düzensizlik ya da dalgalanma

Oksijen sensörünüz kirlenmiş ya da arızalanmış ise aracınız rölantide çalışırken iniş çıkışlar görülecektir. Nedeni egzoz gazındaki oksijen miktarının bir yüksek bir düşük ölçümlenmesi nedeniyle motora farklı uyarıların gitmesi ve motorun da buna tepki olarak yanma esnasındaki yakıt hava karışımı oranını sürekli değiştirmesidir.

Sensörünüzde arıza olup olmadığını sensör voltaj muayenesi ile de öğrenebilirsiniz. Yalnız ölçümün hassas araçlarla ve uzmanı tarafından yapılmasına dikkat ediniz.

Aracınızda sorun yoksa bile 100bin km'de oksijen sensörünüzü değiştirmenizde yarar vardır. Her sensör kullanıldığı motora özel üretilir ve özel olarak kalibre edilir. Bu nedenle orijinal ürün kullanmanız son derece önemlidir.

Keyifli sürüşler..

Yorumlar

Daha Fazlası