Nos Ne demek? Nitro Ne İşe Yarar?

Nos Ne demek? Nitro Ne İşe Yarar?

Nos Nedir? Nos Neişe Yarar? Nitro nasıl bir etkiye sahiptir ve çok daha fazlasını bu yazımızda bulacaksınız..

NOS (Nitrous Oxide System)

İki Nitrojen(azot) ve bir oksijen atomunun birleşmesiyle oluşan (dinitrojen monoksit) bileşiği oluşmaktadır. Bu bileşik NOS tüpünün içinde basınçla sıvı halde depolanır. Ancak motora gönderilirken gaz şeklinde emme manifolduna pompalanır. Soğutma etkisi yapan bu gaz ile oksijen yoğunuğu artar. pistonların ve silindirin içine girdiğinde piston sıkışıp patlama gerçekleştiğinde azot ve oksijen ayrışmaktadır. Oksijen artması demek yanmanın artması demektir. Daha fazla yakıtı artan oksijenle daha iyi yakması demek ise gücün ekstra artması demektir.

Nitro Ne İşe Yarar

Need For Speed oyunlarından yada filmlerden bilirsiniz NOS tuşu vardır ve düğmeye bastığınız anda araba bir anda çok fazla hızlanır. Aynı turbodaki etki gibi bir etkiye sahip olan NOS çokta karmaşık bir yapıda değildir. NOS tüpü, çelik hortumlar,manifold nozulları ile araç güçlendirilmesi yapılabilmektedir.Motora direkt oksijen vermek sıcaklığın ekstra artmasına sebep olacaktır. NOS ile gönderilen azot soğutucu etkiye sahiptir ve oksijenin kendi başına sıvılaştırılması çok zordur.

NOS kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Düşük devir ve düşük vitesler NOS kullanımı için sakıncalı durumlardır. NOS çok yüksek performans ve hız isteyenler için tercih edilen lüks sayılabilecek sistemlerdir.

Yorumlar

Daha Fazlası