Nissan Micra Şanzımanı Otomatiği Nasıldır ve Sorun çıkarır mı?

Nissan Micra Şanzımanı Otomatiği Nasıldır ve Sorun çıkarır mı?

Nissan Mikra şanzımanı tam otomatik mi yarı otomatik mi? sorun çıkarır mı gibi soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Nissan Micra Otomatik Şanzıman Nasıldır?

Nissan Mikra otomatik şanzımanı tam otomatik olarak tabir edilen şanzıman tipidir.

Tam otomatik ve yarı otomatik vites farkını nasıl anlarım diyorsanız bu yazıya tıklayın.

Sonsuz dişli mantığıyla çalışan bu sistemde baskı vb derdi yoktur. Vites geçişi olmayan bu sistem gayet konforlu ve pratiktir. Sürekli itiş olduğu için çok dik yokuşlar haricinde geri kaydırmaz. Çok dik yokuşlarda da şanzımana yük bindirmeden el freni ile kalkış yapmak faydalı olacaktır.

Genel anlamda sorunsuz oluşu ile başarılı bir grafik çizer. Değişik renkleriyle de kadın kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Her otomobil parçasında olduğu gibi Nissan Micranın otomatik şanzımanında da görülebilen kronik sorunlar mevcuttur. Ancak önemli olan şanzımanın bakımlı olup olmadığıdır. Bakımsız şanzıman ne kadar iyide olsa bir gün arıza verecektir.

Nissan Micra Şanzıman Sorunları

Genel olarak Micra şanzımanın hidrolik beyin ya da mekanik aksamlarından kaynaklanmakta olan bu sorunlar en çok bildirilen sorunlarıdır.

Hidrolik beyinin vites atım aralığını tespit edememe ve komut verememe sorunları olabilmektedir. Yazılımla düzeltilebilen bu tarz sorunların yanısıra donanımsal beyin sorunları veya kavrama ve bilyelerden meydana gelebilen sorunlarda mevcuttur. Bu tarz sorunların temelinde şanzıman yağı temelli bazı parçaların aşırı aşınmasından kaynaklanmaktadır. Eskiden olduğundan çok daha fazla şanzıman ustası mevcutolduğundan büyük şehirlere yada servislere gitmeden bu tip sorunların çözümü bulunabilmektedir.

En iyi ve en sorunsuz otomatik vites hangisidir?

DSG EDC CVT ne demek ?

Hangi Otomobil Hangi marka Şanzıman Kullanıyor?

Yorumlar

Daha Fazlası