Motorun Titreyerek Stop etmesi ve Motorun Geç stop etme Sorunu

Motorun Titreyerek Stop etmesi ve Motorun Geç stop etme Sorunu

Motorun titreyerek stop etmesi ve geç stop etmesi karıştırılır iki sorunun temel kaynağı ve çözümü ile ilgili detaylar..

Motorun titreyerek Stop Etmesi

Motorun titreyerek stop etmesinde korkulacak bir şey yoktur. Bunun iki temel sebebi olabilir.

  • Birincisi motor alt kulaklarında sorun vardır kopuk olabilir. Bu durumda araç hem ilk çalıştırmada hemde stop ederken sarsıntılı olarak stop eder. Basit ve ucuz bir parçadır.Egzozdan çıkan duman renklerine göre anlamları? (TIKLA ÖĞREN)
  • İkinci durumda ise motor stop ederken bazen fazla sarsılı bazende hiç sarsılmadan stop eder. Dizel araçlarda genelde oluşan bu durum stop ederken pistonların hangi konumda olduğuna bağlıdır. Pistonlar stop etme esnasında son defa hava emer ve sıkıştırma yapar ve pistonun çalışması sallantı yapması normaldir. Rölanti titremesi nedir? sebepleri Nelerdir?

Kontağı Kapatmanıza Rağmen Aracın Çalışmaya Devam Etmesi

Bu durum üstte belirtilen ilk durumla karıştırılmamalıdır. Birinci durum net olsa da bahsedilen bu durumda ilk şüphe kontak anahtarı, ve kontağı kapatmaya rağmen ateşlemenin devam etmesidir. Daha sonra kötü yakıt kullanımı ve hatta aracın yakıtına yağ karışması gibi dahada karmaşık bir durumdur. Ustanızın dikkatle izlemesi gereken ve erken müdahale gerektirecek bir durumdur.Motorda Titreme Nedenleri Nelerdir?

Yorumlar

Daha Fazlası