Motor Yenileme Nedir? Motor yenilenen Araç alınır mı?

Motor Yenileme Nedir? Motor yenilenen Araç alınır mı?

Motor Yenileme Nedir? Rektefe, yarım Rektefe Nedir? Motoru yenilenen araca güvenilir mi? Motor Yapılan araç alınır mı?

Motor Yenileme Nedir? Rektefe Nedir?

  • Tüm otomobil parçalarının olduğu gibi motordaki ekipmanlarında belli bir kullanım ömrü vardır. Kullanım süresi boyunca uğradıkları aşınma vb durumlardan ötürü belli bir Km'yi bulan araçlar artık eski performansını gösteremez yada kişileri yolda bırakabilir.
  • Motor yenilemek demek komple motoru değiştirmek (sandık motor) demek değildir. Motor da değişmesi gereken, zarar gören parçaların tespit edilerek ve parçaların değişitirilerek motorun revize edilmesidir.
  • Motorun sadece iç kısımları değil, turbo sistemleri, hava emme sistemleri ve enjektör sistemleri de dahildir.
  • Genel olarak motor içerisindeki krank mili, motor bloğu, siboplar, silindir kapakları, egzoz ve pistonlar elden geçirilir. İçten yanmalı bütün motorlar yenilenebilir.

Motor Yenilenen Araç Alınır mı?

Motor yenileme işlemleri bilinçli ve işinin ehli ustalarca yapılmalıdır. Yapılacak en ufak hata ileride daha çok soruna sebebiyet verebilir.Milimetrik hesaplar ve parçalardan oluşan motordaki özensiz bir davranış motorun ömrünü kısaltacaktır. İyi yapılmış bir motor yenileme işlemi sonrası aracın motor ömrü uzar ve sorunsuzca uzun yıllar binilebilir. Eğer motoru rektedeolmamış ancak yüksek km bir araç alıyorsanız bu sizin için her zaman risklidir. Mutlaka motorparçalarını kontrol ettirmelisiniz. Motor basıncını , kaçak varmı baktırmalı ve aracın dyno testlerini, ekspertizini yaptırmalısınız.

Motor Yenileme İşlemi Aracın Performansını Arttırır mı?Motor yenileme işlemleri aracın performansını arttırmaz. Zaman içerisinde yıpranan motorların performansı düştüğü için motoryenilemenin hemen arkasından ilk günkü performansına yükselen araç, sahibine sanki performansı yükseltilmiş gibi gelse de aslında olan motorun olması gereken gücüne kavuşmasına katkı sağlamaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası