Motor Kulağı ve Motor Takozu ses yapması

Motor Kulağı ve Motor Takozu ses yapması

Motor Kulağı neden ses yapar?, Motor kulağı tamiri ve maliyeti ne kadar? gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Motor Kulağı Sesi

Otomobil motorundaki tüm parçalar senkronize şekilde çalışırlar ve birbirlerine bağlantılıdırlar. Bütünlük içinde kusursuz bir şekilde çalışması ve titreşim ve ses yapmaması konfor açısından önemlidir.Motor kulağı ve takozu aracın ana gövdesi olan şasesi ile motoru birbirine sabitleyen birden fazla parçadan oluşur. Genelde sağ ve sol kısımda 1 er tane bulunur.

Motor takozu Nasıl bir parçadır ve tamiri mümkün müdür?

Motor takozu ve kulağı titreşimi ve sesi azaltması açısından yumuşak malzemeden üretilir. Zamanla bu kısımlar çabuk aşınabilir. Bu durumda orijinal parça ile yenilenmesi avantajlı olacaktır.

Motor Kulağı bozulduğunu Nasıl Anlarım?

Motor takozunda yada kulağında aşınma olması durumunda Motor sesiyle ve titremesiyle bariz şekilde kendini belli edecektir. Motor kulağı kopması durumunda ise motorun çalışması dengesizleşecek aşırı titreme ve ses yapma durumu oluşacaktır.

  • Rölanti durumunda en iyi anlaşılabilecek bu durum kaput açılarak motor kulakları ve takozları gözlemlenebilir.
  • Aracın güce bindiği ilk kalkış ve yokuşlarda gaz pedalına yüklendikçe titreme kendini daha çok belli edecektir.
  • Kasis ve çukurlardan geçiş esnasında motor takozları gıcırtı yaparak kendini belli eder.

Motor Takozu ve Motor Kulağı Fiyatı

Motor takozu 25, 40 TL arasında ve Motor kulağı 60 ile 125 TL arasında farklılık gösterebilir. Takoz değişimi yapılacaksa sağ ve sol kulağın birlikte değişmesi önemlidir. dengeli ve uzun ömürlü kullanım sağlayacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası