Marşa Basınca tık tık ses gelmesi ve aracın çalışmama sebebi nedir?

Marşa Basınca tık tık ses gelmesi ve aracın çalışmama sebebi nedir?

Kontağı çevirdiğinizde aracınızın ışıkları normal yanıyor ancak marşa basınca tır tır ses gelip ve aracınız çalışmadıysa çözümü bu yazımızda..

Marşa Basıyorum Aracım Çalışmıyor Neden ?

Marşa bastığınızda tııırt diye bir ses duydunuz. Başlangıçta aracınızın aküsü canlıdır ve marşa bastığınızda çalışacak gibi olur 2. veya 3. denemede artık farlar cansızlaşırsa bu demektir ki aracınızın aküsü bitmiştir. Bu sorun genelde aracın kapıları uzun süre açık kaldığında araca yakıt aldığınızda yada aracı yıkadığınızda patlak verir.

Sorunun aküden kaynaklandığından emin olmak için aracınızı akü takviyesi ile tekrar çalıştırıp ustaya götürmeniz ve akünü şarj tutup tutmadığını ölçtürmeniz gereklidir. Araç takviyesi için dizelse ise 72 80 amper akü benzinli ise 60-70 amperlik akü yeterli olacaktır.Akü Takviyesi Nasıl Yapılır?

Aracın marşına bastığınızda hiç ses yoksa akü tamamen boşalmışsa herhangi bir elektrik kaçak yada açık kalan bir lamba söz konusu olabilir. Aküde sorun yok ve sürekli boşalıyorsa Bagaj torpido vb lambaların ısıları kontrol edilerek sorun bulunabilir.

Akünüzün sizi yarı yolda bırakmaması için yılda bir defa akü testi yaptırmanızı öneririz. Akü Testi Nasıl yapılır... Ne kadar Ücret alınır?

Aracınızın marşa bastığınızda bazen ses var ve bazen hiç yoksa marş dinamosu kömürleri azalmış yada bitmiş olabilir. Aracınızı olduğu yerde biraz hareket ettirip yeniden çalıştırmayı denemek bazen çözüm üretebilir.

Yorumlar

Daha Fazlası