Takip Mesafesi Ne kadar Olmalı

Takip Mesafesi Ne kadar Olmalı

Güvenli Takip Mesafesi hakkında resimli anlatım.

GÜVENLİ TAKİP NE DEMEK?

Herhangi bir tehlike durumunda fren yapıp durmamız için gereken önümüzde aynı şeritte seyahat ettiğimiz araca belirli bir mesafe bırakmamız gerekir. Bu mesafe ise aracın KM cinsinden o andaki hızının yarısı kadardır (minimum). Bu mesafeyi gözle ayırt etmek çok mümkün olmadığından bunun için bir pratik geliştirilmiştir.

88-89 KURALI NEDİR? (2 saniye Kuralı)

Önümüzde bulunan araç ile aramızdaki mesafeyi yolda bulunan ve belli aralıklarla konulan levhalar (baba direği vb anlayabiliriz. Ancak bu mümkün olmadığında öndeki araç belli bir nesnenin yanındayken 88-89 diye saydığımızda (yaklaşık 2 saniye) aynı yere gelmemişsek güvenli takip mesafesindeyiz demektir. Ancak 88-89 saymadan öndeki aracın bulunduğu yere ulaşmışsak mesafeyi arttırmak gerekecektir.

Özellikle Düğün vb. konvoy ahlinde seyahet edenler içinde yine güvenli takip mesafesi kuralları geçerlidir. Mesela sollamaya çıkan bir kişi konvoyda iki aracın arasına güvenle girebilmeli, yada mevsim şartları gereği yağmurlu ve buzlanma durumlarında kazalara sebebiyet vermemek adına takip mesafesi arttırılmalı ve hız düşürülmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası