LPG'li aracın Motor Soğukken Tekleme Sebepleri

LPG'li aracın Motor Soğukken Tekleme Sebepleri

Sıralı Sitem LPGli aracım tekliyor? Motor soğukken tekleme sebebi ne olabilir. Tekleme sorunlarında kontrol edilmesi gereken parçalar

Tekleme Sorunu Neden Olur?

Aracınız yolda seyir halinde tekleme yapıyorsa muhtemelen ateşleme sistemi yada küçük oranda otogaz sisteminin ayarlarıyla ilgili problem var demektir. Motor soğukken yaşanan tekleme ile diğer tekleme sorunları farklı farklıdır.

Eğer tekleme sürekliyse sebeplerini öğrenmek için ilgili resme tıkla.

Soğuk Motorda LPG sebepli Teklemeler

Sıralı sistem LPG takılmış araçların motorları ısınmadan LPG'ye geçiş sağlanamaz. Eğer geçiş ısısı düşürülürse verimli birLPG kullanımı olmaz. Genelde kış aylarında yaşanan bu tip sorunların en büyük sebebi gaz geçiş ısısının yaz mevsimine göre ayarlanmış olmasıdır.

LPG'ye geçiş ısısı Kaç olarak Ayarlanmalı

Bulunduğunuz bölgenin mevsimsel durumu göz önünde bulundurularak minimum 35 derece olarak ayarlanmalıdır. Araç LPG ye ne kadar erken geçirilirse LPG ekipmanlarının ömrü uzun olur ve yakıt istenilen ısıya geçmeden yakılmaya çalışılmaz. Eğer uygun sıcaklıkta LPGye geçirilmezse araçta zamanla titreme ve tekleme sorunları yaşanması muhtemel arızalardandır.

Yorumlar

Abdul samet yavuz
Opel astra g 14 2003 z14 motor aracimda gaz pedali işlemsiz kaliyo kontağı kapatıp açınca duzeliyo arıza da egr valfi arızası veryo sebebi ne olabilir

Daha Fazlası