Lastik Alırken Neye Dikkat Etmeli ? Üretim Tarihi Önemli mi?

Lastik Alırken Neye Dikkat Etmeli ? Üretim Tarihi Önemli mi?

Lastik Alırken Bilinmesi gerekenler nelerdir? Lastiğin Üretim Tarihi Önemli mi? Lastiğin Ömrü Ne kadar ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda.

Lastik Neden Önemlidir? Lastik Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

Tüm motorlu kara taşıtları için en hayati bileşenin yürüyen aksam ve bilhassa lastikler olduğu kabul edilir. Aracın yola tutunduğu en önemli parça olan lastik doğru seçilmeli ve aracın ihtiyaçlarına cevap verebiliyor olmalıdır. Tabii aracın kullanım şekli ve lastiklerin kullanılacağı mevsim de, lastik seçimini etkileyen unsurlardandır. Lastik Ömrü Ne kadardır? Lastik kaç km kullanılır öğrenmek için?

Özellikle kış aylarında, düşük sıcaklıklarda performansını kaybetmeyen ve buzlu zeminlerde güvenli yol tutuş imkanı sunan lastikler tercih edilmelidir. Kış lastiği olarak tanımlanan lastikler, çok düşük sıcaklıklarda dahi yumuşaklığını kaybetmeyerek vakum özelliğine sürdürmekte ve aracın yolla daha güvenli tutunmasını sağlamaktadır. Yazlık lastikler ise kış aylarında hızla sertleşip son derece tehlikeli bir sürüş ortaya koyacaktır. Bu nedenle mevsime uygun lastik tercih edilmesi büyük öneme sahiptir.

Aracımın Lastiğine Ne kadar Hava Vurmalıyım?

Aracıma Lastik Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

  • Aracınıza lastik alırken öncelikle doğru ebatı tercih etmelisiniz.
  • Taban genişliği, yanak yüksekliği ve jant büyüklüğü bakımından doğru ebatı tercih etmeniz zorunluluk arz eder. Her ne kadar taban genişliği ve yanak yüksekliği bakımından belli ölçülerde farklı ebatlar tercih edilebiliyor olsa da, jant büyüklüğü değiştirilemeyen unsurlar arasındadır. Kullanmakta olduğunuz lastiğin üzerinde bulunan ebat kodu ile yeni lastiğinizi satın alabilirsiniz.

Lastik seçiminde püf Noktaları detaylı öğrenmek için.

Aracın Lastik ebatını büyütmek yada küçültmek araca Nasıl etki eder öğrenmek için.

  • Lastik tercih ederken ihtiyaçlarınıza da dikkat etmeniz gerekir. Mevsime uygun lastik seçmek çok önemlidir.
  • Hız ve yük endeksleri bakımından da doğru tercihin yapılması gerekir. Elbette farklı markaların farklı standartlarda konfor sunan modelleri vardır bu noktada tercih kullanıcıya ait olacaktır.

Lastiğin Üretim Tarihi Önemlimi ? Üretim Tarihini Nasıl Öğrenebilirim?

Yorumlar

Daha Fazlası