Kış Aylarında Antifriz kaç derece olmalı

Kış Aylarında Antifriz kaç derece olmalı

Antifriz nedir? Kış aylarında aracım zarar görmemesi için antifriz kaç derece olmalı ve çok daha fazla sorunun cevabını bu yazıda bulacaksınız.

Antifrizin görevi Nedir?

Antifriz otomobil kullanıcıları arasında motor soğutma suyunu donma karşıtı motor sıvısı olarak bilinse de bunun kadar önemli diğer bir görevi aşırı ısınmayı da önlemektedir. Antifrizin görevi kaynama ve donmayı engellemektir denilebilir.

Antifriz neden renkli ve bu renkler ne anlama gelir?

Antifiriz kaç derece olmalı?

Kış ayları geldiğinde aracımıza göstermemiz gereken özen bir kat daha fazla artmaktadır. Bu sayede soğuk havanın araç üzerinde bırakacağı olumsuzluklardan korunmuş oluruz. Yapmamız gerekenlerden birisi de aracımızın kış başında antifrizini ölçtürmek ve gerekiyorsa uygun renkli olandan ekletmek gereklidir.

Soğutma suyuna daldırılan özel bir çubukla bir miktar numune su çekilir ve bu suyun -kaç dereceye kadar donmadan kalacağı tespit edilir. Daha sonra yaşadığınız bölgeye göre antifriz eklenmesi gerekip gerekmediği belirlenir. Örneğin sahil şeridinde -15-20 derecelik antifriz iş görebilirken doğu ve dağlık yüksek kesimlerde -50 derece sorunsuz bir kış geçirmek için idealdir.

Kış Gelmeden Başka Neler Yapılmalı?

Kış gelmeden önce aracınızın antifrizi yanı sıra ateşleme ekipmanları ve aküsünü de ölçtürmeniz tavsiye olunur. Çoğu akü ve ateşleme problemi kışın soğuk havalarda kendini belli etmektedir.

Akü Ölçümü Nasıl Yapılır? Akü testini nerede yaptırabilirim

Akü biterse akü takviyesi Nasıl Yapılır?

Yorumlar

Daha Fazlası