İmmobilizer nedir, İmmobilizer Nasıl Çalışır, İmmobilizer arızalanırsa ne olur?

İmmobilizer nedir, İmmobilizer Nasıl Çalışır, İmmobilizer  arızalanırsa ne olur?

İmmobilizer ne işe yarar, İmmobilizer olan araç çalınabilir mi?, İmmobilizer bozulursa Ne yapmam gerekir?

İmmobilizer Nedir?

1944 yılında Frank Marugg tarafından icat edilmiş ve yine kendisi tarafından 1958 yılında patenti alınmış olan bu sistem tamamen güvenlik üzerine oluşturulmuştur.Dünya üzerinde suç oranının ve buna bağlı olarak hırsızlık olaylarının artması üzerine immobilizer sisteminin kullanılması standart haline gelmiştir. Türkçe karşılığı ' Hareketsiz Hale getirici ' olan bu sistem yeni nesil tüm araçlarda bu sistem kullanılmaktadır.

İmmobilizer Daha Mı Güvenli?

Araçlarda kullanılan immobilizer sistemi sayesinde düz kontak yapma tarihe karışmıştır.Buda oto hırsızları için hüsran demektir.Bunun üzerine Avusturya'da bir şirket tarafından yapılan araştırmada immobilizer sisteminin hırsızlık oranlarını %75 azalttığını ortaya koymuştur. Araç çalınmalarına karşı Ne yapılabilir Dikkat !!

İmmobilizer Nasıl Çalışır?

İmmobilizer sisteminin parçalarından birisi motora, diğer bir kısmı ise kontak anahtarının içine yerleştirilir. Aracın çalışabilmesi için kontak içerisine yerleştirilen parça ile motor sistemine yerleştirilen immobilizer parçasının eşleşmesine bağlıdır. İmmobilizer sistemi aracı üç şekilde hareketsiz hale getirmektedir.Kasko Neleri Kapsar neleri Kapsamaz? (TIKLA ÖĞREN)

1.Ateşleme sistemini kilitleme,

2.Aracın gazını kilitleme,

3, hem gaz hem de ateşlemeyi kilitleme,

İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde immobilizer sisteminin araçta bulunması yasalarla zorunlu hale getirilmişken ülkemizde ise sistem den haberi olmayanlar dahi bulunmaktadır.

Sistemin dez avantajı:Araç kontağınızı kaybettiğiniz anda yenisini elde edebilmek için direk fabrikaya ulaşmak zorundasınız. Talebiniz üzerine fabrika size kontağınızı yeniden üretip gönderecektir.Buda asgari 500 TL civarındadır.

Yorumlar

Daha Fazlası