Hıza Duyarlı Direksiyon Ne Demek

Hıza Duyarlı Direksiyon Ne Demek

Hıza duyarlı direksiyon Nedir, Ne işe yarar, Kullanım açısından nasıl bir kolaylık sağlar. Servo Ne demek?

Hıza Duyarlı Hidrolik Direksiyon Sistemi (SSPS)

Hidrolik ve hıza duyarlı direksiyonlarda amaç aracın hızı değiştikçe aracı kullanan kişini aracın hakimiyetini sağlamak için direksiyonu döndürme kuvvetini ayarlar.

Günümüz otomobillerinde kullanım kolaylığı ve konfor sağlamak amacıyla direksiyon sistemlerinde birçok değişiklik ve yenilik meydana gelmiştir.Araç dururken manevra yaparken, düşük hızlarda manevra yaparken, araç yüklü iken direksiyon sisteminde en çok desteğe ihtiyaç duyulan zamanlardır. Araç yüklü iken ve dururken manevra çok zorlaşacağından destek (hidrolik takviye) maksimum seviyeye çıkar ve kolaylıkla direksiyonun dönmesini sağlar. Bazı araçlarda bulunan city modu ise adete direksiyonu tek parmağınızla bile çevirmek için ekstra elektrik yardımı sağlar. özellikle park manevralarında bayanlar için ideal seçimdir.Motorda titreme nedenleri Nelerdir yazısı için tıklayın

Servo Desteği

Örneğin düşük hızda aracı park ederken servo desteği en yüksek seviyededir.Hız arttıkça servo desteği elektronik yardımıyla azaltılır.Güvenlik ve kullanım kolaylığı açısından otomobili kullanan kişiye kolaylık sağlar.Hız arttıkça lastiklere yön vermek daha kolaydır hatta hidrolik olmayan direksiyonlar bile bu durumda rahatça döndürülebilir. araç hızı arttıkça hidrolik kutusundan pompalanan hidrolik miktarı azaltılarak direksiyonun bir nevi sertleşmesi sağlanır bu sayede araç kullanıcısı güvenli bir şekilde daha keskin hamleler yapabilir.LPG Motora zarar verir mi ? yazısı için tıklayın.

Sistem Arıza Yaparsa?

Hidrolik yada elektro hidrolik direksiyonlu araçlarda aracın hareketsiz olduğu yada düşük hızlarda manevra kabiliyeti azalır ve araç direksiyonu çok zor dönmeye başlar. Bu durumda hidrolik kontrol edilmelidir. SSPS ikaz lambası yanar.LPG takılmayan araçlar hangileri? yazısını görmek için tıkla.

Yorumlar

Daha Fazlası