Hava Yastığı Lambası Neden yanar, airbag arıza Lambası nasıl söndürülür

Hava Yastığı Lambası Neden yanar, airbag arıza Lambası nasıl söndürülür

Hava Yastığı arıza Lambası sorunları ve çözüm yolları hakkındaki detaylı bilgiler bu yazımızda..

Hava Yastığı Lambası Neden Yanar?

Hava yastığı arıza lambası genelde herhangi bir sorun sonrasında değil birden bire sebepsiz yanar. Kaza esnasında can güvenliğimiz açısından en önemli ekipmanlardan birisi de hava yastığıdır ve kaza esnasında açılmaması yaralanma ve ölüme sebebiyet verebilir. Tamiratı hemen yaptırılmalı ve ihmal edilmemelidir.

Airbag Yada ABS Lambası Yanıyor Muayeneden Geçebilir miyim?

Hava Yastığı Arıza Lambası Yandı Söndü Sorun Olur mu?

  • Aracımızın anahtarını takıp ilk çevirmede bazı lambalar yanar ve bir kısmı çalıştırmadan önce bir kısmıda çalıştırdıktan sonra söner. Airbag lambası bazen sönmez ve sistem tekrar yenilendiğinde yani araç stop edilip tekrar çalıştırıldığında sorun biter ve lamba söner bu durum normal sayılabilecek bir durumdur.

Airbag Lambası Sürekli Yanıyorsa

  • Diğer bir durumda aracımızın airbag lambası sürekli yanık kalır.Bu durum airbag arızası ve çalışmadığına işarettir. Eğer araç bir kaza geçirmiş ve airbaglar tamir yada değişim geçirmişse kontrol edilebilir. böyle bir sorun yoksa sensör arızası veya dirençlerde sorun oluşmuş olabilir. Araç arıza kaydı kontrol edilir. Bazen araç koltuklarının ileri geri götürülmesi esnasında kablolar da elektriksel bir sorunda oluşabilir bu durumda da yine airbag lambası yanabilir.

Airbag Lambası yanıp Sönüyorsa

  • Airbag lambası yanıp sönüyor ise airbag arızası geçmiş zamanda oluşmuş ve beyne kaydedilmiş olabilir anlamına gelir. Soket kablo benzeri tesisat ile ilgili bir sorun olması muhtemeldir. Kontrol edilerek sorun çözülebilir

Airbag Lambası Nasıl Söndürülür?

Aracımızdaki airbag sorununa göre müdahale edildiği takdirde ve araç OBD sistemi ile araç beyninden arıza kaydı silinmesi hainde airbag lambası sönecektir. Daha sonra aracınız ile belli birsüre yol aldığınızda bu lamba kendiliğinden sönecektir.

OBD Nedir?

Yorumlar

Otomobilblog
Temassızlık var sanırım. Kablolarda eziklik vb olabilir. İyi bir elektronikçi sorunu halleder. Elektrikçi değil yanlız elektronikçi.
Erdoğan
Merhaba aracım golf v ufak bir kazadan sol perde ve koltuk eirbag açıldı . eirbag Tamir edildi herşey normal oldu 3ay sonra lamba yanmaya başladı 5 defa söndürme yapıldı tekrar yanıyor koltuk altı soketi iptal Edip düz bağlandı söndü 3 hafta sonra tekrardan yandı arıza kaydinda aralıklı yazıyor.

Daha Fazlası