Hava yastığı (Airbag) Tamir edilir mi? Hava yastığı tamiri güvenilir mi?

Hava yastığı (Airbag) Tamir edilir mi? Hava yastığı tamiri güvenilir mi?

Kaza sonrası araç onarımında tamir edilmiş airbag güvenli mi?, bir sonraki kaza yada darbede açılmama ihtimali var mı?

Airbag Tamiri Güvenli Mi?

Airbag tamiri genelde ülkemizde oto sanayi sitelerinde kuytu köşelerde ve yasal olmayan şekilde yapılan işlemlerdir. Patlamış hava yastıklarını tamir etmek suretiyle tekrar kullanılmasına imkan sağlar. Bu tamir sanıldığının aksine çok zor bir durum değildir. Patlamış olan hava yastığı dikilir ve yerine yerleştirilir. Ardından airbag şişirmek üzere gaz tüpü yerine muhtemelen Çin malı standardında airbag tüpü aslına pekte riayet edilmeden monte edilir. Eğer airbag montajını ve dikimini işinin ehli bir usta yapmamışsa faydadan çok zarar verebilecek kıvama gelmiş demektir.

Airbag Tamiri Nasıl Yapılır?

Airbag tamiratı sonrası ön göğüs vb yırtılan bölgeler plastik yada uygun suni deri kaplama yöntemiyle görüşü aynı orjinali gibi olacak şekilde kaplanır. Orjinal airbag yazıları yada damga şeklinde yapılmış airbag yazılarıda orjinal gibi yerine yapıştırılmaktadır. Bu şekilde yapılan bir tamir hasar kayıtsız bir aracı adeta kusursuz bir hale getirebilmektedir.

Kaza sonrası araç beyninde patlamış görünen hava yastıklarının arıza kodlarıda silinerek işlem tamamlanmaktadır. Yani aracın beynindeki bilgileri siz daha sonra kontrol etsenizde görmeniz mümkün değildir.

Hangi Araçlarda Dikkatli Olunmalıdır?

Genelde sigorta şirketlerinden satın alınan araçlar oto sanayilerde çıkma parçalarla yada usulüne uygun olmayan yöntemlerle yapılmaktadır.Uygulanan bu yöntemlerin yasal olarak bir sakıncası da görülmemektedir.

Ne Yapmalıyım?

  • Bu tarz kazalar sonrasında aracınızı tamir ettirip binecekseniz mutlaka işin aşamalarına hakim olun.
  • Aracınızın emniyet kemerlerinin gergilerinin de orijinal şekilde yapılmasını sağlayın. Kazalı araçlarda işin kolayına kaçarak emniyet kemeri arıza lambaları araya direnç konarak söndürülmektedir.

Daha Fazla Bilgi

Bu yazımız sizin aradığınız miktarda bilgi içermiyorsa yada yada daha çok bilgi sahibi olmak istiyorsanız Kaza Anında Airbag Nasıl Çalışır?

Airbag arızası veya arıza lambası hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız Airbag arıza lambası neden yanar ?

Yorumlar

Daha Fazlası