Frene Basınca Ses Geliyor , Fren Sesi Sebebi Nedir?

Frene Basınca Ses Geliyor , Fren Sesi Sebebi Nedir?

Frene basınca gelen ince ses sebebi Nedir? Fren sesleri ile ilgili detaylı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Frene Basınca Ses Neden Gelir?

Araç konfor ve güvenliği açısından en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biriside frenlerdir. Fren denince de akla ilk gelen şikayet "Frene bastığımda tiz bir ses geliyor" şikayetidir. Eğer aracınızı sürekli yokuş inmek , yada sıkışık trafikte dur kalk yapmak gibi yoğun bir kullanım sonrası bu ve buna benzer şikayetleriniz varsa korkulacak bir durum yoktur. Aşırı kullanım sonrası oluşan ısı ve toz kaynaklı bu tarz sesler gelebilir ancak kontrol ettirmekte yinede fayda vardır.Balataların bittiğini nasıl anlarım?

Servis yada ustaya gitmeden önce bir ışık yardımıyla fren balatalarını kontrol edebilirsiniz.

Her araçta ilk bakışta görünmeyebilir. Bu yüzden araç lifte kaldırılıp tekerlekler sökülerek kontrol edilmelidir. Fren balatalarının orijinal olmaması veya kalitesiz olması sebebiyle sertleşmesi (standartlara uygun olmaması) gibi sebepler bu seslerin temelini oluşturur. eğer fren balatalarında sorun yoksa bakılması gereken şey Fren diskleri ile birlikte kampanalardır.Fren Hidroliği Nedir Ne işe yarar?

Çözüm:Frenden gelen ses %90 olasılıkla fren balatalarından geldiğinden eğer balatalar bitmeye yakın ise değiştirme yoluna gidilmelidir. Yok eğer ömrü uzun ve ses çok rahatsız edici değilse yinede kullanılmalı yoksa değişim yolu seçilmelidir.

Fren disklerinizde oyulma (dairesel) varsa fren balatalarınızı değişitirseniz de belli bir süre sonra balatanız yeniden ses yapacaktır. Parmağınızla diskin yüzeyini kontrol edin eğer takılma yoksadisklerinizin durumu iyidir demektir. Eğer diskler sorunluysa tornalanma (sildirme) işlemi yaptırın. Eğer dairesel çizik çok fazlaysa balata ile birlikte mutlaka diski de değiştirmeniz gerekir.

Balata bittiğinde uyaran sensörler aracınızda mevcutsa ilgili arıza uyarı lambası yanacaktır.Aracımın freninde sorun var mı Nasıl anlarım Balataları Hangi aralıkla değişitrmeliyim.?

Yorumlar

Daha Fazlası