Fren Hidrolik Yağı Ne Zaman Değişir?

Fren Hidrolik Yağı Ne Zaman Değişir?

Fren hidrolik yağının belli periyotlarla değiştirilmesi gerekir.

Fren Hidrolik Yağı Ne Zaman Değişir?

Fren hidrolik yağı aracınız için hayati öneme sahip sıvılardandır. Fren gücünü balatalarına iletir.Çoğu sürücü fren hidrolik yağını değiştirme ihtiyacı hissetmez. Sanılanın aksine fren hidrolik yağının belli periyotlarla değiştirilmesi gerekir. Bunun için tavsiye edilen maksimum süre 2 yıl ya da 40.000 km'dir.

Fren hidrolik yağı DOT1 DOT2 DOT3 DOT4 GİBİ sınıflara ayrılır. Eğer fren yağı ekleyecekseniz üretici firmanın belirlediği kriterlere uygun olan yağı eklemeniz gerekir. Bu bilgiye kullanıcı el kitabından ulaşabilirsiniz.

Kalitesiz fren yağı kullanmaktan kaçının. Çünkü fren sistemi yüksek ısılara maruz kalır ve bu ısılarda fren hidrolik yağının kaynamaması gerekir. Aksi takdirde fren yağı haznesinde hava boşlukları oluşur. Bu da fren sisteminizi zayıflatır.

Fren hidroliği zamanla özelliğini yitirebilir. Fren hidroliği nemi emebilir. Bu da sistemde korozyonlara ve kaynama noktasının düşmesine neden olur. Yapılan kontrollerde kaynama noktası 170 derecenin altında ise fren hidroliği değiştirilir.

Fren hidroliği uzman kişilerce değiştirilmelidir. Değiştirirken sistemin hava yapmamasına dikkat edilmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası