Fren Hidroliği Nedir, Hidrolik Kaçırması Ne Demek?

Fren Hidroliği Nedir, Hidrolik Kaçırması Ne Demek?

Hidrolik fren Nedir?, Fren hidroliğinin yağı boşalırsa ne olur, Fren hidroliği yağı kaç Liradır? ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda.

Fren Hidrolik Yağı Değişimi Neden Önemli

Yağ basıncı ile çalışan fren mekanizmalarıdır. Bu yağ sıradan bir yağ değil özel bir madeni yağdır. Aracınızın fren hidrolik yağ değişimini en az 2 yılda bir aracınızın kitapçığında belirtilen orjinal yağ ile yapmanızı önerilir. Yağ değişimi için yağın azalması bitmesi vb beklenmez bu yağ özelliği itibari ile sudan nemden dış etkenlerden çok çabuk etkilenir ve özelliğini kaybeder.

Fren Hidrolik yağı belli aralıklarla kontrol edilmeli azalma durumunda yağ eklenmesi mutlaka yapılmalıdır.

Ayağınızla fren pedalına bastığınızda hidrolik yardımıyla oluşturulan basınç ve gerilme kuvveti fren hortumları ile disk yada kampanalara aktarılır ve fren yapılması sağlanır. Bu yüzden fren mekanizmasının güvenliği açısından fren hidroliğinin önemi büyüktür.

Frende Sorun Olduğunu Nasıl Anlarım

Fren Balata seslerinin sebepleri ve Sorun Kaynakları Nelerdir?

Fren Hidrolik Kutusu aracımın Neresindedir?

Fren hidroliğinin kaçması nedir? Fren Hidroliği Arıza LambasıAracın aşırı yüklü olduğu durumlarda aracınızın fren hidroliğinde kaçma diye tabir edilen durum gerçekleşebilir. Bu nedenle aracınızın periyodik bakımlarını ihmal etmemelisiniz. Yağın özelliğini kaybetmemesi adına 2 yılda 1 kez hidrolik değişim yapılmasına özen gösterilmelidir. Aracındaki yük oranı çok yüksek değilse değişim süresi uzayabilir. Aşağıdaki işaret hidrolik basıncının düşmesi yağ seviyesinin azalması yada frenlerde sorun olduğunu anlamamız içindir.

Fren Hidrolik yağ değişimi Ne kadar?

Fren Hidrolik yağı ücreti arabadan arabaya çok fazla değişim göstermez ve uygun fiyata değişimi yapılabilir. Piyasada 15 20 TL ye aldığınız bir yağı toplamda 40 50 TL'ye değişimini yapabilirsiniz.Ancak değişim yapılırken yağ haznesinin tamamen boşaltılmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde frenlerinizin hava yapmasına sebep olabilir. El Freni Tutmuyorsa Sebep Ne olabilir?

Yağ değişimi yapılmaz ve Yağ özelliğini yitirirse Ne olur?

Fren Hidrolik yağı değişitirlmezse yağ kaynayarak su buharı ile karışarak özelliğini yitirir.bu sebeple frene basıldığında fren tutmamaya başlar fren mesafesi uzamaya başlar.Fren Mesafesi Nedir Nasıl Hesaplanır?(tıkla gör)

Freninin eski gücünün kaybetmesi sonucu freniniz daha dipte tutmaya başlar. Can güvenliği açısından ayda 1 defa ve uzun yolculuklar öncesi fren hidroliği yağ kutusu kontrol edilmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası