Elektrikli Direksiyon Nedir, Elektrikli direksiyon nasıl çalışır

Elektrikli Direksiyon Nedir, Elektrikli direksiyon nasıl çalışır

Elektrikli direksiyon Nedir? Elektrikli direksiyonun diğer direksiyonlardan farkı ve artı yönleri nelerdir. Elektrikli direksiyon hakkında tüm detaylar bu yazımızda..

Elektrikli Direksiyon Nedir?

Son dönem otomobillerinin tüm parçaları yavaş yavaş hissizleşerek mekanikten uzaklaşıp elektriğe doğru akmaktadır.Elektrikli gaz pedalı,elektrikli el freni ve daha niceleri. Günümüz otomobil dünyasında markalar en çok çevreye duyarlılık verimlilik konfor vb. üzerinde durarak üretim ve geliştirme çalışmaları yapmaktadır.Günümüz otomobillerinde artık olmazsa olmazları arasında bulunan elektrikli direksiyon sistemleri hidrolik direksiyonla birleşerek elektro hidrolik direksiyon sistemiolarak kendine yer bulmaktadır. Manevra kabiliyetini kolaylaştırmayı sağlayan bu sistemin üstün yanları saymakla bitmiyor.

Üstün Yanları Nelerdir?

Elektro hidrolik direksiyonsisteminin diğer sistemlerden üstün yanı daha az parça sayısı daha sürtünme(elektrikli olduğundan), daha az güce ihtiyaç duyma ve dolayısıyla daha az yakıt olarak sıralanabilir.Mekanik hidrolik pompa yerine elektrikli hidrolik pompa kullanımı mevcut. Hıza duyarlı olması yönüyle de aracın hızı arttıkça direksiyonu sertleştiren ve güvenli manevra kabiliyeti sağlayan sistem durma ve park ederken ki manevralarda ekstra elektrik ve hidrolik desteğiyle manevrayı kolaylaştırır.Hıza Duyarlı direksiyon Hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için.

Yorumlar

Daha Fazlası