Egzozdan Su atması Normal mi? Egzozdan Neden Su Gelir?

Egzozdan Su atması Normal mi? Egzozdan Neden Su Gelir?

Egzozdan su ve duman gelme sebepleri nelerdir? Duman renklerinin anlamları Nedir? ve çok daha fazla sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Egzozdan Su gelmesi Normal Mi?

Petrol, içeriği itibariyle bir miktar su barındırması normaldir. Ayrıca silindirlerde meydana gelen yanma sonucu da bir miktar su oluşur. Aracın motorunda benzin yanması sonucu oluşan ısı ile bu su buharlaşacaktır. Soğuk havalarda motor zengin karışımla çalışacağından yakıtın tamamı yakılamaz ve bir miktarı silindirlerde ki yüksek sıcaklığın etkisiyle buharlaşacaktır. O halde egzozdan gelen su neden olabilir. Burada egzozdan atılan suyun miktarı önemlidir. Yanma sonrası buharlaşan su ve yakıt egzoz susturucular bölümüne geldiğinde soğumanın etkisi ile tekrar yoğunlaşıp az miktarda su ve yakıt olarak atılabilir. Egzoz borusu tamamen ısındığında su buharı ve yakıt yoğunlaşmayacağından egzozdan gelen su da kesilecektir. Bu sağlıklı motorda gayet normal bir durumdur.

Su Miktarı Çoksa

Diğer durum ise aracınızın egzozundan yaz kış su atması ve miktarının çok olması yanı sıra aracınızın su eksiltiyor olmasıdır ki bu durum tehlikeli sayılabilecek bir durumdur. Aracınızın devir daiminin susuz kalmaması gereklidir. Sürekli kontrol altında tutarak havasını alıp su ekleyerek bir ustaya ulaşmanız faydanıza olacaktır. Muhtemelen aracınızın kapak contası yanmış ve ya özelliğini yitirmiş olabilir. Aracınızın soğutma suyu silindirlere kaçıyor olması muhtemeldir.

Egzozdan Atılan Duman Renkleri ve Anlamları için Tıkla

Yorumlar

Habil Evcil
Bende normal sanıyordum. Bilgi için teşekkürler
Yusuf Pekmezci
Bunu hep merak ediyordum. İyi oldu öğrendiğim
cem sarı
bu su akıtma olayı bende de bazen oluyor ihmal etmemek lazım

Daha Fazlası